IFK redo för höstspurten, nu ska poängen skördas

Hösten är tiden då det som sattes i jorden i våras ska skördas och serveras på borden. Hela Åland sjuder av skördeglädje och smakerna som gör oss levande och starka. Nästa helg ordnas den stora skördefesten på Åland men redan på söndagskvällen blir det skördefest på Wiklöf Holding Arena!

Då ska Grönvitt, hela Ålands lag, fortsätta poängjakten som börjat så bra denna september. Hösten är av tradition den tid då laget gått starkt och kammat hem viktiga poäng i jakten på medaljerna.

Den trenden ser ut att fortsätta även i år. På de tre senaste matcherna har IFK tagit sju poäng vilket bådar gott. Sju matcher återstår att spela och hoppet att nå högre och Europa är i högsta grad levande. På spelarsidan är IFK i stort sett intakt med ett litet frågetecken för Robbin Sellin och Filip Hlupik som utgick från FC Inter-matchen med lättare lårkänning.

PS Kemi har inte haft den enklaste av säsonger men har ändå två segrar på de senaste tre matcherna. Senaste drabbningen slutade dock olyckligt då ligajumbon JJK vann i Kemi med 2-1. Kemi återfinns på en tiondeplats i ligan men får inte tappa så hemskt många poäng innan kvalspöket dyker upp.

IFK Mariehamn och PS Kemi är offensiva lag vilket borde borga för en händelserik match. Lagen har mötts två gånger tidigare i årets liga. PS Kemi vann hemma med 3-0 medan IFK vann hemma med lika klara 3-0.

Wiklöf Holding Arena är såklart ett starkt argument för en ny hemmaseger. Det är också glödheta Aleksei Kangaskolkka som har segern i årets skytteliga i sikte och har visat tilltagande målhunger de senaste matcherna.

När det gäller den i fotbollssammanhang helt avgörande gruppdynamiken tyder också allt fler tecken på att IFK som lag börjar nå samma jävlaranamma och tillsammansskap som präglade fjolåret.

PS Kemis trupp har genomgått vissa förändringar under säsongen. Klubben sålde slovenen Filip Valencic till HJK och ersatte honom med Sergei Mosnikov, 29. Mittfältaren Mosnikov har gjort tjugonio landskamper för Estland och kommer närmast från spel i Minsk, Vitryssland.

Det är såklart enkelt att vara optimistisk när det gäller Hela Ålands Lag men det är ändå oundvikligt. WIklöf Holding Arena är vår borg och det ska mycket till för att PS Kemi ska kunna rubba detta. Detta blir hemmaseger med rätt tydliga siffror och det tror inte bara jag utan också spelbolaget Veikkaus som håller IFK som skyhög favorit. Matchstart kl 18.30 på Wiklöf Holding Arena. Forza!

// Jörgen Pettersson