IFK redo för tre nya poäng

I dag kl 18.30 är det match igen. FC Lahti kommer på besök till Wiklöf Holding Arena. IFK Mariehamn har blandat lysande föreställningar med lite otur denna säsong. Sent ska vi glömma Petteri Forsells frisparkskanon mot KuPS som var över linjen vilket alla utom tyvärr domarna såg. Fast då var då och nu är nu. Senaste matchen som IFK spelade på Wiklöf Holding Arena var målexplosionen i cupsemifinalen mot HJK förra lördagen. Får laget till samma spel i dag blir det ytterligare en högtidsdag i Mariehamn!

På spelarfronten är i stort sett alla tillgängliga och friska. Undantaget är backjätten Kristian Kojola som ådrog sig sitt fjärde gula kort i KuPS-matchen och därför måste vila denna match. I övrigt är alla på hugget med ett extra utropstecken för Aleksei Kangaskolkka som efter sin långvariga skada är närmare en comeback än någonsin! Lagkaptenen Jani Lyyski har under denna säsong visat stora prov på både ledarskap och entusiasm och har lett sina mannar från den ena framgången till den andra och eftersom tur och otur alltid jämnar ut sig är jag övertygad om att IFK går en mycket ljus framtid till mötes.

Just nu återstår tio matcher av årets liga. Det är trettio poäng att spela om. Precis allt är alltså fortfarande möjligt. FC Lahti kommer till Mariehamn med ett oavgjort resultat mot VPS i Vasa i bagaget. Bland FC Lahtis spelare har vi i vart fall en gammal bekant i form av Power-Pekka Lagerblom som finns i truppen men inte spelat så mycket. Det är också värt att hålla ett extra öga på 18-årige juniorlandslagsmannen Mikko Kuningas som förväntas höra till framtidens stjärnor. Dessutom finns målkungen Rafael i truppen även om han inte riktigt räckt till öppningselvan på sistone.

FC Lahti ligger bara två pong efter IFK och har en match mindre spelat. Det handlar alltså om två lag vilka båda väldigt gärna vill och behöver vinna för att hänga med i toppstriden.

/Jörgen Pettersson