IFK satsar på sjunde raka!

När FC Inter på lördag kl 16.00 tar emot IFK Mariehamn på Veritas Stadion i Åbo är det två skilda verkligheter som möts. IFK Mariehamn har efter en skakig inledning på säsongen fått igång maskineriet och är ute efter att förlänga den förlustfria sviten till sju matcher! IFK har inte förlorat sedan den 20 juli då RoPs var för svåra. IFK ligger också högst i formtoppen och femma i ligatabellen. Dessutom utsågs Pekka Lyyski till Månadens tränare i augusti och spelarna Diego Assis, Duarte Tammilehto, Petteri Forsell (Månadens spelare!) och lagkaptenen Jani Lyyski utsågs till Månadens lag. Just det, Luis Solignac är dessutom för närvarande hela Finlands målkung!

FC Inter har dragits ner i bottenstriden då man efter nio segerlösa matcher nu ligger trea från slutet, bara fyra poäng ovanför jumbon FC Honka. Försvarsmässigt har dock FC Inter fått fason på spelet med två raka matcher utan insläppta mål, vilket kan te sig positivt för dem. Problemet är dock att man heller inte gjort några mål – på tre matcher.

För IFK:s och dess spelares vidkommande har det varit en intensiv vecka. Petteri Forsell var till Färöarna och spelade landskamp. Otso Virtanen stod i målet då Finland mötte San Marino på Wiklöf Holding Arena. Alla var inblandade i den nesliga krossen senaste torsdag då DUV-laget visade vem som är boss i Mariehamn! Från den inre kretsen i IFK rapporteras att besvikelsen bland ligaspelarna var stor. Väl medvetna om historien var det många av dem som den här gången trodde det skulle ordna sig.

”Men vi kommer tillbaka! Vi har förlorat förr och börjat vinna igen och en dag ska vi klara av Keegan & Co också. Vi vet bara inte när. Fast en sak är klar. Det blir FC Inter som får betala priset för detta.”, säger en IFK-spelare som helst vill vara anonym.

Matchen mot FC Inter kan man följa på www.kepit.fi!