IFK skriver treårskontrakt med Joel Mattsson

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och den egna produkten Joel Mattsson skrev i dagarna på Mattssons första A-lagskontrakt med IFK. Avtalet sträcker sig över de kommande tre säsongerna.

Joel Mattsson är inte helt ny i A-lags sammanhang. Redan under fjolårets Veikkausliiga-säsong fick Mattsson göra debut. Och han har regelbundet tränat med A-lagstruppen sedan fjolårssäsongen.

- Joel är ett skolboksexempel på hur vi vill kunna slussa in egna ungdomsspelare i A-laget. Han har en gedigen bakgrund i föreningens olika ungdomslag och varit med i akademisatsningarna. Sedan något år  tillbaka har han också mer och mer regelbundet deltagit i träningar med A-laget och ifjol fick han göra matchdebut. Det är ett naturligt och jätteskoj steg att vi nu enats om ett flerårigt A-lagskontrakt, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.

Joel Mattsson, som är 16 år gammal, är i första hand tänkt som en yttermittfältare i A-lagstruppen.

- Med tanke på att vi har en antalsmässigt ganska begränsad spelartrupp så har Joel alla förutsättningar att kunna få speltid redan under årets säsong om han fortsätter utvecklas som hittills, avslutar Mattsson