IFK spelar i Åbo på måndag

IFK:s nästa match är mot FC Inter på Veritas Stadium på måndag kväll, matchen startar 18.00. OBS matchtiden!

IFK:s finalmotståndare i finska cupen i fjol är tippat att vara med i toppstriden den här säsongen. Inledningen har varit sådär, två vinster, två oavgjorda och två förluster är saldot så här långt. Laget har försvarat bra men inte riktigt lyckats med anfallsspelet.

Job Dragtsma lotsar laget för 10:e säsongen i rad och är sedan Pekka Lyyski avslutat sin tränarkarriär i Grönvitt den tränare som klart längst tränat ett lag i ligan. Den här säsongen är med stor sannolikhet hans sista i klubben.

Inför den här säsongen har laget värvat några riktiga kuggar, främst på försvarssidan. Faith Friday Obilor, som ifjol valdes till ligans främsta försvarare kom från RoPS, rutinerade målvakten Henrik Moisander anslöt från FC Lahti och Pepe Habib Sow med meriter från spel i Frankrike, Portugal, Grekland och Turkiet är ytterligare en förstärkning på försvarssidan. På anfallssidan har man bland annat förstärkt med unge Benjamin Källman som kom från IFK:s tidigare farmarklubb Ekenäs IF.

IFK som börjat säsongen på ett mycket bra sätt, reser till Åbo med i stort sett full trupp, det är endast långtidsskadade Albin Granlund som inte är med på resan.

Så som det ser ut nu har vi de flesta tillgängliga, vi vet dock inte med säkerhet förrän efter söndagens träning, säger huvudtränare Peter Lundberg.

Senaste matchen mot PK-35 lämnade en del att önska framförallt i passningsspelet och anfallsspelet, det rättar vi till och det är ett taggat gäng som reser till Åbo. Det brukar vara roligt att spela på Veritas Stadion, förhoppningsvis blir det en bra match fortsätter Peter Lundberg.

För den som inte är på plats går det att följa matchen på ISTV, matchen startar som tidigare nämnt 18.00.