IFK ställs mot polsk storklubb

Det var spännande in i det sista i dag då UEFAs funktionärer som nästsista lag drog IFK Mariehamn som på hemmaplan den 12 juli ställs mot polska storklubben Legia Warszawa. I fjol tog sig Legia Warzawa till Champions League-slutspelets grupp F där man mötte Borussia Dortmund, Real Madrid och Sporting CP.
Bland kändisarna i de polska cup- (2016) och ligamästarna (2017) har vi till exempel finländske mittfältaren Kasper Hämäläinen, 30, som spelade i TPS 2010-2012 och Djurgårdens IF 2013-2015.

Legia Warszawa är enda ligalaget i den polska huvudstaden där 3,2 miljoner människor bor. I hela Polen räknar man med 38,5 miljoner invånare.
I år är det etthundra år sedan Legia Warszawa bildades. Laget har dominerat polsk toppfotboll de senaste åren och spelar sina hemmamatcher på Polska Arméns Stadion med plats för 30.805 åskådare. Hittills har man tolv liga- och arton cupguld. Deras hemsida hittar du här. http://legia.com/

Laget är tydligt präglat av sin militära historia och kallas av sina supportrar Wojskowi (Arméns män eller Legionisci (Legionärerna). På sin Facebooksida har man 975.000 följare, IFK har drygt 5.000.

Senaste internationella stormatchen spelade Legia mot Ajax i Holland den 23 februari i år då man förlorade med 1-0 i Europa League.

Mer om Legia Warszawa kan man läsa på UEFAs hemsida.
http://www.uefa.com/teamsandplayers/teams/club=50146/profile/index.html

/Jörgen Pettersson