IFK tar emot FC Inter på onsdag kväll

FC Inter har haft minst sagt en motig säsong. Laget såg väldigt bra ut tidigt på säsongen och många tippade dem på medaljplats innan säsongen.

Efter en tung inledning på säsongen fick den mångårige tränaren, holländaren Job Dragtsma gå. Han ersattes inledningsvis av andre tränaren Jami Wallenius, som relativt snabbt fick John Allen som assisterande vid sin sida. Från och med början av augusti har Shefki Kuqi anställts som huvudtränare för FC Inter, han har kontrakt som gäller säsongen ut. Med sig till klubben tog han även sin bror, anfallaren Njazi Kuqi.

Inter har en hård kamp med HIFK för att undvika att kvala om förnyat ligakontrakt 2017. Ett steg i rätt riktning tog laget förra omgången då man på hemmaplan slog HJK med 3-2 efter en mycket bra match. Enligt huvudtränare Kuqi gjorde man sin bästa match för säsongen.

IFK kommer till matchen efter en förlust med 1-0 borta mot fjolårsmästarna SJK. Förlusten till trots ser IFK ännu mycket stabilt ut och vi kan nog se fram emot en jämn och tajt match på onsdag kväll.

IFK har samtliga spelare tillgängliga och man har mest haft återhämtningsträning då man är inne i ett tätt matchande.

Vi ser till att ha så fräscha ben på plan som möjligt, och därför handlar mycket om återhämtning, speciellt för de som spelat mycket, säger IFKs huvudtränare Peter Lundberg.

Matchen spelas onsdag 21.9 kl. 18.30 på Wiklöf Holding Arena