IFK tar tåget mot PS Kemi

När PS Kemi tar emot IFK Mariehamn på söndag har båda lagen bortaplan. Särskilt IFK som för andra gången på tre veckor kommer med nattåget till Rovaniemi men också Kemi som ännu inte spelat på sin egen hemmaplan och som radat upp två raka förluster på Rovaniemi Centralidrottsplan där matchen spelas.

IFK kommer till match med samma trupp som hittills, långtidsskadade Philip Mantilla och Gabriel Petrovic är ännu inte spelklara. Siktet är inställt på att alla tre poängen ska med hem till Åland vilket även Veikkaus, som håller Grönvitt som favoriter, kommit fram till. En IFK seger ger 2,1 gånger insatsen medan en hemmaseger ger oddset 3,15.

PS Kemi chockade alla i den första matchen genom att åka till Seinäjoki och slå SJK med 1-0 efter mål av lagkaptenen Julian Guevara. Sedan dess har det gått sämre med förluster på den tillfälliga hemmaplanen mot FC Inter med 2-4 och senast mot RoPS på samma plan med 3-0.

Liksom IFK har även PS Kemi ett i stort sett helt nytt lag inför denna tredje ligasäsong för klubben som leds av tränaren Jari Åhman. Kemi är ett fysiskt starkt lag som oftast gör en traditionell 4-4-2-formation. Bland spelarna att hålla ett extra öga på finns tidigare allsvenska anfallaren Hekeem Araba och Kevin Tano.
Matchen börjar 18.00 på söndag och kan ses på den här länken.

/Jörgen Pettersson