IFK tar tre sköna hemmapoäng mot KPV

Så skönt att äntligen ta tre poäng även på hemmaplan. IFK vinner rättvist med 3-0 mot nykomlingen KPV från Karleby. Kreativt och uppoffrande spel från inre mittfältarna Isaksson och Sid lägger grunden för dagens seger. 

Första halvleken

IFK gör en ändring i startelvan från matchen mot RoPS senast, Riku Sjöroos kommer tillbaka från avstängning och går direkt in i startelvan istället för Amos Ekhalie. Gustaf Backaliden är tillbaka i spelartruppen medan Daniel Sjölund nu är den enda spelaren på skadelistan.

Innan matchen började hölls en tyst minut för den mångårige IFK-ordföranden och ledarprofilen Viking Granskog som avled i torsdags morse i en ålder av 97 år. Vikings betydelse för klubben är oändligt stor och vi skall ännu länge tacksamt komma ihåg hans insatser.

Matchen inleds med småpiggt spel från båda lagen, IFK får matchens första chans när Robin Sid kommer till avslut som blir lite för lamt. I den 14:e minuten får KPV matchens första stora chans när Oskari Forsman gör en reflexräddning på ett närskott från Simo Roiha.

I den 28:e minuten tar IFK ledningen. Efter en tilltrasslad situation i motståndarnas straffområde får Dylan Murnane fram bollen till en helt fristående Simon Silverholt som har en enkel uppgift att lägga bollen i mål från en halvmeter.

Efter målet tar IFK mer över matchen samtidigt som KPV sticker upp på kontringar. Vi går till halvtidsvila med 1-0 till hemmalaget.

 

Andra halveken

Andra halvlek börjar på bästa tänkbara sätt. För tredje matchen i rad nätar Keaton Isaksson. Riku Sjöroos spelar in bollen till Keaton som från 16 meter får en kanonträff och bollen går otagbart i mål.

I den 58:e minuten får Dylan en en gyllene möjlighet att utöka till 3-0 men målvakten räddar två gånger om och på den efterföljande hörnan kommer Sid till ett avslut som går högt över.

Efter en dryg timme för Grönvitt ett dubbelbyte, Riku och Totti går ut och Gustaf Backaliden och Hampus Lönn kommer in. Med sina första bollkontakter sedan skadan mot RoPS i april kommer Gustaf till ett avslut som går just utanför målvaktens vänstra stolpe!

Efter 76 minuter frispelar Simon en framrusande Sid som försöker chippa bollen över målvakten men Marttinen i KPV målet gör en benparad. Strax därefter kombinerar IFK fint på vänsterkanten och Crawford slår ett inlägg som Ketting nickar strax ovanför ribban.

I slutet av matchen satsar KPV mer offensivt och kommer även till en hel del halvchanser, och har bland annat två mål bortdömda för offside.

Vid 90 spelade minuter gör IFK sitt sista byte då Joel Karlström kommer in i stället för Robbie Crawford.

Precis i matchens slut kontrar IFK in 3-0. Hampus Lönn tar ner en långboll och vi kommer tre mot två, han spelar in till Simon som förlänger till Gustaf som avgör med ett lågt hårt skott. Vilken härlig comeback för Gustaf efter sin armskada.

IFKs laguppställning: Forsman - Mäenpää, Buwalda, Ketting, Murnane - Crawford, Isaksson, Sid -(90min Karlström), Sjöroos (Backaliden 63 min), Mboma (Lönn 63 min), Silverholt

Nästa match spelas borta mot KuPS söndagen den 21.7 kl. 17.00 och kan ses på ruutu.fi 

// Robert Söderdahl