IFK tog poäng i Seinäjoki

SJK - IFK Mariehamn 1-1 (1-0)

Grönvitt lyckade på nytt komma tillbaka från underläge och ta med sig ett poäng hem från svåra Seinäjoki där SJK stod för motståndet. Det var också hemmalaget SJK som startade starkast inför 3.822 åskådare. Efter åtta minuter fick Johannes Laaksonen drömträff från långt håll vilket ledde till 1-0 bakom en chanslös IFK-målvakt Anton Lepola som spelade hela matchen och stod för en stabil insats med flera direkt matchavgörande räddningar. Ny för dagen i startelvan var också Amin Nazari som startade matchen men byttes ut mot Thomas Mäkinen i andra halvlek. SJK var det starkare laget i första halvleken men det blev aldrig fler mål än 1-0 trots bland annat ytterligare ett jätteskott i stolpen av Laaksonen.

IFK Mariehamn kom tillbaka med besked i den andra halvleken och visade prov på såväl kreativt spel som några vassa chanser. Kvitteringsmålet gjorde IFK:s för dagen vassaste spelare Aleksei Kangaskolkka i den 70:e minuten. Det blev också slutresultatet med viss darr på ribban efter att SJK:s Mboma ryckte sig fri på övertid och sköt bollen med precision och styrka – i burgaveln från utsidan.
Det var överlag en dramatisk match där skottstatistiken slutade 13-12 till hemmalaget och varningarna kom rätt tätt. Av de grönvita spelarna fick Aapo Mäenpää och Pontus Åsbrink se det gula kortet tillsammans med tre av hemmaspelarna. Ytterligare matchstatistik kan ses på den här länken.

Nästa match för IFK är inkommande lördag då FC Inter kommer på besök till Wiklöf Holding Arena.