IFK tog revansch på HIFK

IFK tog revansch på HIFK

IFK Mariehamn tog revansch på HIFK genom att vinna med 1-0 hemma mot HIFK, som vann med 5-2 i Mariehamn för två veckor sedan.

IFK-HIFK 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 (47) Kangaskolkka (straff).
IFK (4-4-2): Viitala - Granlund, Kojola, Lyyski,  Da Cruz - Span, Mantilla, Petrovic (75. Mäkinen), Ekhalie - Kanagskolkka (72. Assis), Orgill (v).
Avbytare: Marc Nordqvist, Tommy Wirtanen, Josef Ibrahim, Robin Sid, Thomas Mäkinen, Diego Assis, Joel Mattsson.

Det var en trevande inledning på matchen på den regnsjuka planen där spelarna hade svårt att få grepp med skorna i gräsmattan. Det var mest spel på mittfältet med passningar i sidled och bakåt från bägge lagens sida. Det dröjde till den sjunde spelminuten innan det första skottet avlossades.

HIFK-anfallaren Salmikivi hade matchens första chans när han snappade upp en missad IFK-passning men han sköt högt över. Därefter radade IFK Mariehamn upp ett par målchanser. Den första hade Petrovic men skottet var rakt på HIFK-keepern Maanoja sen följde två målchanser av Orgill. Först ett konststycke efter drygt 20 minuter när han lobbade över Aho men helvolleyn gick över ribban. Och även Orgills andra chans sköt han över mål.

Grönvitt kändes stabila och fortsatte rada upp målchanser. Bland annat dribblade Ekhalie sig fri och sköt från distans strax utan för i slutet av första halvlek. Även Span hade ett vasst skott men även det över målet.

I inledningen på andra halvlek tog IFK ledningen med 1-0. Orgill hann upp en boll strax före Maanoja, som rev ner Orgill i straffområdet och domaren Mäkinen pekade på straffpunkten. Kangaskolkka satte straffen säkert i målvaktens högra hörn när Maanoja slängde sig till vänster.

Hemmalaget var det klart bättre laget i andra halvlek och Orgill fortsatte att skapa målchanser och borde ha avgjort matchen när matchens lirare Ekhalie spelade honom fri inne i straffområdet men han lutade sig bakåt i skottögonblicket och sköt över igen.

HIFK satte i en sista växel och jagade en kvittering men de kom aldrig igenom IFK:s betongförsvar.

- Jag vill gratulera IFK till segern i efter en jämn kämpamatch där bollen inte studsade vår väg, som den gjorde då vi vann här för två veckor sedan med 5-2. Jag är mycket nöjd med vår insats, sade HIFK-tränaren Antti Muurinen på presskonferensen efter matchen.

IFK-tränaren Peter Lundberg var förstås mycket nöjd med segern och laginsatsen.
- Det var skönt att vi kunde ta revansch. Jag tycker trots allt att vi var det bättre laget och vann rättvist, även om HIFK forcerade tufft i slutet av matchen, framhöll "Lundis".

I och med den grönvita segern utökade IFK ligaledningen från två poäng till fyra poäng eftersom HJK spelade 0-0 borta mot VPS.

Redan kommande söndag den 28 augusti är det ny hemmamatch för Grönvitt mot VPS från Vasa. Avspark kl 18.30.

Fler detaljer från kvällens match finns på den här länken :http://www.veikkausliiga.com/tilastot/2016/veikkausliiga/ottelut/498117/...

Kvällens bästa spelare
3 poäng: Amos Ekhalie.
2 poäng:  Dever Orgill.
1 poäng: Xhevdet Gela.

Krille Mattsson