IFK-truppen nu komplett

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag.

IFK-truppen nu komplett med brasiliansk försvarare.

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har nu gjort sin spelartrupp för 2021 års säsong komplett i och med att Alan Henrique ansluter till laget. Kontraktet mellan Grönvitt och Alan Henrique sträcker sig över säsongen 2021.

Alan Henrique är en brasiliansk mittback som är 29 år och mäter 189 cm på längden. Finsk fotboll är inte obekant för Alan Henrique i och med att han spelade i FC Inter säsongen 2017. Alan Henrique är fotbollsutbildad i Brasilien och fick sina första europeiska fotbollserfarenheter 2014 när han lånades ut till SC Beira-Mar i Portugal. Efter det har Alan Henrique spelat i klubbar i länder som Qatar, Indonesien och nu senast i Albanien.

- Vi har nu lyckats hitta den sista pusselbiten till 2021 års trupp genom att Alan ansluter till laget. Han är en erfaren mittback och under sin säsong i FC Inter så spelade han 26 matcher och gjorde 4 mål så det är en försvarsspelare som vi förväntar oss håller en hög finsk liganivå. Alan ger nu tränarstaben ytterligare alternativ i olika spelsystem och vi är inte lika sårbara för skador i backlinjen. Överlag är vi riktigt nöjda med den mix av spelare som vi lyckats få till i årets lagbygget, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson