IFK UTSLAGNA EFTER STRAFFAR

IFK Mariehamn - HIFK 1 – 1 (0–1) (2–4 efter straffar)

Tack vare Alandia cup var det ett till synes ovanligt fullsatt WHA som hade bänkat sig denna soliga måndagskväll för att se kamratderbyt mellan IFK och gästande HIFK.

Båda lagen hade tunga säsongsinledningar i Veikkausliiga i bagaget, och således var det mycket på kamp denna afton för båda lagen i hopp om att hitta lite momentum inför fortsatt ligaspel och förhoppningsvis ett fortsatt spel i cupen.

Första halvlek

Redan i matchens tredje minut får IFK sig en riktig kalldusch då HIFK och  Jani Bäckman slår in 0–1 till gästerna efter en retur på en hörna. Avslutet sitter högt och är otagbart för Yann Fillion.

Efter den tuffa inledningen repar sig IFK spelmässigt under den första kvarten och börjar skapa några chanser och har bland annat en boll i ribban i den 12e minuten. Några minuter senare har även Baba Mensah bollen i nätmaskorna efter en inläggs-frispark, men det är tyvärr avvinkat för offside.

Den resterande halvtimmen av matchens första halvlek präglades av mycket spel mellan planhalvorna och flera anfallsförsök åt båda håll. Båda lagen saknade dock än så länge att riktigt förvalta chanserna och 0–1 stod sig då domaren blåste av för halvtidsvila.

Andra halvlek

Andra halvlek börjar till synes i samma anda som stor del av den första med spel mellan planhalvorna. Denna gång är det dock IFK som håller i taktpinnen och börjar skapa målchanser direkt från avspark.

I den 56e matchminuten blir det stökigt i HIFK:s straffområde efter en IFK-hörna och till slut landar bollen hos John Owoeri som är på rätt plats vid bortre stolpen och kan stöta in 1–1!

Matchtempot ökar efter kvitteringsmålet och stundtals ser IFK:s ben riktigt pigga ut med fina spelsekvenser och kreativa lösningar på trånga situationer. Kvalificerade målchanser saknas dock åt någondera lagen.

I den 71a minuten gör IFK kvällens första byte då Eero Tamminen ersätts av Vahid Hambo.

I den 78e minuten gör IFK kvällens andra byte då Owoeri ersätts av Dé.

I den 87e minute gör IFK ett dubbelbyte,J-C Coubronne och Riku Sjöroos ersätts av Felipe och Patrik Raitanen.

 

Ordinarie matchtid slutar 1–1, varpå straffläggning följer och som HIFK dessvärre går segrande ur efter att ha satt fyra av fyra straffar och IFK endast två. HIFK går därmed vidare i cupen.

/Niclas Lundberg

 

Målskyttar: Bäckman (3), Owoeri (56)

Varningar IFK: Tamminen, Owoeri

Varningar HIFK: Halme

Laget:

FIllion – Lahti – Mensah – Sjöroos (86)– Coubronne (86) – Latonen – Baliso – Sid – Owoeri (78) – Tamminen (71) - Nissinen

Avbytare:

Henriksson – Dé (78) – Felipe (86) – Hambo (71) – Kahnberg – Lundberg – Raitanen(86)