Inför Ekenäsmatchen i Eckeröhallen

Ikväll, fredag, är det dags för hela Ålands lag, IFK Mariehamn, att spela sin sista träningsmatch på hemmaplan inför ligastarten om knappt en månad. Det är division ett laget Ekenäs IF som står för motståndet och matchen spelas i Eckeröhallen med avspark kl. 19.00.

EIF, som i fjol var nykomlingar i ettan, har inför årets säsong sett över sitt manskap både på spelar- och ledarsidan. Bland annat har man värvat förre IFK spelaren Tamas Gruborovics och som ny huvudtränare för laget har man anlitat tidigare IFK spelaren och ledaren Stefan Strömborg, senast med ett förflutet i Åbo IFK och FC Inter.

Till ”minilägret” på Åland – som också omfattar en träningsmatch mot FC Åland – kommer laget med en bred trupp. Förutom A-laget finns också några egna lovande juniorspelare med samt 4 stycken testspelare. Det är en snabb och teknisk mittfältare vid namn Lucas dos Santos som spelade med Raseborgs andralag ifjol, den unge amerikanska defensiva mittfältaren Mitchell Lopez, TPS  junioren Olli Jalli som bl.a är uttaget till Finlands U19 landslagets match i mars mot Rumänien samt den rutinerade mittbacken Akim Sairinen.  

IFK har valt att lämna några av spelarna i truppen utanför dagens match, bland annat på grund av lättare skador, men samtliga skall, enligt rehab – o fystränare Kristoffer Weckström vara i skick tills träningslägret i Turkiet inleds nästa vecka.  

IFK startar med följande spelare:

Craig Wight

Philip Mantilla, Kristian Kojola, Bobbie Friberg Da Cruz, Tommy Wirtanen

Joel Mattsson, Thomas Mäkinen, Gabriel Petrovic, Amos Ekhalie

Alexei Kangaskolkka, Brian Span

På avbytarbänken återfinns:

Johan Sundman, Anthony Dafaa, Petter Hemming och Rezgar Amani

Nästa match för IFK,s del blir mot svenska superettan-laget Varbergs BoIS under träningslägret i Turkiet och spelas fredagen den 11 mars kl. 15.00