Inför FC Honka - IFK Mariehamn den 3 augusti 2014

IFK segertippade mot FC Honka

Det är en segerviss tränare Pekka Lyyski som från spelarbussen i Helsingfors ger sin syn på dagens IFK-utmaning, bortamatchen mot FC Honka. Den goda smaken efter segermatchen mot VPS förra helgen sitter fortfarande kvar och stämningen har varit god i truppen och på träningarna under den gångna veckan.
”Vi har tränat mycket på fasta situationer både defensivt och offensivt och ska ta med oss spelet från Vasa till kvällens match”, säger Pekka Lyyski.

IFK är enligt Veikkaus odds knappa favoriter i kväll vilket inte är så konstigt. Nyheterna om FC Honka har kretsat kring obetalda löner som sedan betalades ut och en avstängd tränare i form av Shefki Kuqi. Laget ligger också sist i Veikkausliigas formtopp och nästsist i ligan. IFK har också haft en besvärlig säsong så här långt men finns efter segern i Vasa i mitten av formtabellen och på en tionde plats i ligan. Dessutom leder anfallaren Luis Solignac skytteligan med nio mål medan Petteri Forsell toppar ”lejonligan” med 20 poäng.
”Tyvärr är Luis Solignac avstängd men han är tillbaka nästa vecka”, säger Pekka Lyyski.
Övriga spelare är i skick, med undantag av målvakten Simon Nurme som fortsättningsvis är skadad.

Från och med onsdag öppnar transferfönstret i Veikkausliiga vilket kan betyda stora förändringar för den resterande tredjedelen i ligan. Det ryktas till exempel om att FC Honka planerar för sex nya spelare som kan stå på plan redan om en vecka då laget kommer till Mariehamn,. jodå lagen möts med bara sju dagars mellanrum.
”Det är en viktig match för oss inför fortsättningen av serien men ännu viktigare är att alltid bara tänka på en match i taget”, understryker Pekka Lyyski.

Kvällens match börjar 18.30 och spelas på Tapiolan Urheilupuisto.

 

/Jörgen Pettersson