Inför FC KTP-IFK

I morgon måndag är det dags för träningsmatch mot liganykomlingen FC KTP från Kotka.

Tidig matchstart på Arto Tolsa Arena, redan kl. 13.30 är det avspark med tanke på att Grönvitt ska hinna hem med kvällsfärjan från Åbo.

KTP tog sig till ligan förra hösten efter ett tufft kvalspel mot TPS där Kotkalaget spelade 0-0 hemma och lyckades nå 1-1 på bortaplan efter en sen kvittering.

Bland nyförvärven i år kan man notera Johannes Laaksonen, som ifjol spelade för Grönvitt, och Matias Tamminen som kommit på lån från FC Inter. Dessutom kommer testspelande mittbacken Ingo van Weert att göra sitt första framträdande för KTP på måndag.

Övriga spelare i truppen med IFK-anknytning är målvakten Anton Lepola och David Ramadingaye som båda tidigare representerat Grönvitt.

KTP håller, precis som IFK, ännu på att bygga upp sin spelartrupp och saknar ännu åtminstone ett par mittbackar och hoppas att man i van Weert hittat en av dem.

Det är ett stukat KTP, både mentalt och fysiskt, som kommer till match efter 1-6 mot HJK i avslutande gruppspelsmatchen i Finlands Cup i torsdags. Dessutom skadades Matias Lindfors och Antti Mäkijärvi och tvingades utgå från matchen.

Efter en tidig sorti ur Finlands Cup för drygt två veckor sedan är det ett spelsuget IFK som reser till Kotka, träningarna har sett mycket bra ut under veckan.

Skadeläget i truppen är bra, endast Yanga Baliso är osäker på spel till måndagen.

Precis som KTP väntar ännu Grönvitt på att få in 2-3 spelare i truppen inför ligapremiären den 10 april och de fyra inplanerade träningsmatcherna under mars är mycket viktiga bitar i det komplexa pusslet att bygga ihop laget inför säsongen.

Matchen startar, som nämnts, redan kl 13.30 på måndag och kan ses på Youtube under länken https://youtu.be/MdmwxR3dLOI

// Perra Berglund