Inför FC Lahti - IFK

På måndag kväll klockan halv sju är det avspark i Lahtis där hemmalaget FC Lahti tar emot IFK Mariehamn. Enligt Veikkaus är FC Lahti favorit och ger 1,93 gånger pengarna vid seger. IFK-vinst ger 3,95 gånger insatsen och oavgjort 3,20. Men spel är spel och verklighet något annat.

Förra drabbningen i Lahtis (23 april) vann till exempel IFK med 1-0 efter mål av Dever Orgill. Och han är sugen på att göra fler! Sammanlagt har FC Lahti och IFK mötts 26 gånger i officiella matcher. Lahti har vunnit elva och IFK fem av dem. Rafael är målkungen med hela elva egna strutar.

IFK är i gott skick och hemmaförlusten i onsdags mot KuPS har satt fart på revanschlustan. Det ser dock mörkt ut för spel för Tommy Wirtanen och Albin Granlund medan Duarte Tammilehto har varningskontot fullt och måste avstå. I övrigt är alla taggade och redo! FC Lahti har inga allvarligare skador i truppen.

Läget i tabellen talar för IFK Mariehamn som med sina 22 poäng ligger fyra medan FC Lahti fått ihop 15 poäng och finns på en sjundeplats. Båda lagen har spelat 13 matcher.

Matchen kan ses i IS TV med början kl 18.30.

/Jörgen Pettersson