Inför IFK-Ekenäs IF lördag 15.00

I morgon lördag är det dags för Hela Ålands Fotbollslag, IFK Mariehamn, att generalrepetera inför ligapremiären den 2.4.

Motståndet är välbekant då det är Ekenäs IF som kommer på besök till Wiklöf Holding Arena och matchen har tidig avspark kl 15.00.

Fjolårets femma i Ettan, EIF, gjorde ett bra gruppspel i Ettans ligacup där man var obesegrade, fram till semifinalen där det sedan tog stopp mot TPS, som vann med 3-0.

Efter det har EIF hunnit med en träningsmatch mot ligalaget FC Haka där man förlorade med 0-3.

Ny huvudtränare för säsongen är Mikko Manninen och laget är en blandning mellan yngre och äldre spelare. Kvar i laget finns bekanta namn t.ex. rutinerade lagkaptenen och mittfältsdirigenten Xhevdet Gela och försvararen William Lindqvist.

För Grönvitts del är det som nämnts sista träningsmatchen inför ligapremiären som är hemma på Wiklöf Holding Arena mot FC Lahti den 2 april kl. 18.30.

Det är lite småskador och sjukdomar i truppen, i denna match saknas Mohammed Abubakari, Mikko Sumusalo, Baba Mensah, Alvaro Ngamba, Vahid Hambo och Melvin Kahnberg.I de flesta fall rör det sig om ”säkerhetsåtgärder” inför ligastarten och de flesta av dem förväntas delta i nästa veckas träningar. Dessutom saknas Elmo Henriksson som är på landslagsuppdrag med U19-landslaget.

Publikinformation: Arenan öppnar kl. 14.00, ingång endast från Södra entrén, försäljning av traditionella kioskprodukter bakom läktaren.

Entré vuxen 12 euro, studerande 7 euro, 0-17 år gratis.

Väl mött i morgon lördag kl. 15.00 på Wiklöf Holding Arena