Inför IFK- FC Honka måndag 18.00

Grönvitt har inlett säsongen positivt, i ligaspelet det har blivit två oavgjorda men det har känts som att man varit värda mycket mer. Speciellt i första halvlek har det bjudits på riktigt bra spel och det enda man saknat är mer effektivitet framför mål. 

I onsdags besegrades också div. 1 laget Pargas IF på bortaplan med 3-0 i Finlands Cup efter att våra brassar stått för målgörandet, Dé två mål och Felipe ett.

IFK tar emot ett Honka som startat säsongen bra. Under försäsongen vann man ligacupen och i premiären föll man knappt (1-0) mot HJK som är skyhöga favoriter till seriesegern i år. Därefter slog man FC Haka i en match som spelades på Bolt Arena i Helsingfors då Honkas plan ännu inte var i spelskick. Honka ledde med 3-0 i halvtid men släppte in FC Haka i matchen som ändå inte kom närmare än 3-2. Honka är på förhand tippade att hamna på den övre halvan av Veikkausliiga.

Till Honkas tongivande spelare denna säsong hör målvakten Maxim Rudakov, mittbacken Aldayr Hernandez, mittfältsmotorn och kaptenen Duarte Tammilehto (med förflutet i Grönvitt) samt unge och mycket lovande anfallaren Agon Sadiku.

Så här säger huvudtränare Daniel ”Ahna” Norrmén inför matchen:

Förutom första kvarten gjorde vi en helt ok insats i cupmatchen mot Piffen, tyvärr har vi ju tvåmålsskytten i den matchen, Dé avstängd mot Honka efter utvisningen mot HIFK.

I övrigt är alla spelare tillgängliga, så det är god konkurrens om platserna i startelvan.

Vårt senaste nyförvärv John Owoeri såg pigg ut mot Pargas, så han får säkert speltid också på måndag.

Matchen spelas alltså på måndag den 18 april kl. 18.00 (obs tiden!) på Wiklöf Holding Arena.

Vi ses på matchen!

Robert Söderdahl