Inför IFK-KuPS: Supertalang på besök

På söndag kl 16.00 är det dags för ny match för IFK Mariehamn, hittills obesegrade i årets liga. Motståndarna KuPS har spelat två matcher och vunnit båda – först hemma mot VPS med 1-0 och sedan borta mot KTP med 1-0. KuPS stod dessutom för årets värvning i finländsk fotboll då man för bara en dryg månad sedan gjorde klart med Freddy Adu, den amerikanske mittfältaren som fjorton år gammal blev historisk genom att bli USA:s yngste fotbollsproffs någonsin och debuterade i D.C. United. Han är också den hittills yngste målgöraren i USA:s Major League Soccer – sitt första mål gjorde han också som fjortonåring.

Freddy som kallats USA:s fotbollsframtid växte upp i Ghana. Hans mamma vann ett grönt kort (arbetstillstånd) i USA på lotteri och familjen begav sig till USA. I dag är Freddy 25 år gammal och har kallats den näste Pelé. Han har spelat sjutton landskamper för USA och gjort två mål. Innan han landade i KuPS har han passerat en lång rad klubbar i Europa, bland dem Benfica i Portugal!

Freddy Adu har ännu inte spelat någon match från start men kommer närmare för var dag som går. Låt oss hoppas det sker i Mariehamn!

Årets IFK har bjudit på den ena läckerbiten efter den andra med mål både på bicycleta och klackspark. Den underhållningen tackar vi för! Senaste matchen som IFK vann med 1-0 borta mot Vasa gav dessutom mersmak. IFK dominerade klart. Inför söndagens match mot KuPS är såväl Josef Ibrahim som Anthony Dafaa vara tillbaka efter den ilskna magsjuka som sänkte dem. Dessutom har Thomas Mäkinen återvänt från Grekland där han landslagsdebuterade.

IFK är inne i ett intensivt matchtempo just nu. KuPS-matchen är den femte på bara två veckor och det tar inte slut där. Nästa vecka kommer KTP till Mariehamn för en fredagsmatch och sedan väntar Kristi Himmelfärdsdagen och den stora matchen i Helsingfors mot HJK. Det kan komma att bli en tidig seriefinal! IFK har reserverat 400 biljetter vilka finns att lösa ut på Tips-Ettan i Mariehamn. Häng med till Sonerastadion och visa huvudstaden vem som bestämmer i Finland!