Inför IFK Mariehamn - FC Inter den 12 maj 2014

Det intensiva matchtempot fortsätter, nionde matchen på en månad. På måndag är det FC Inter som står för motståndet.

IFK Mariehamn har i veckan gjort en riktigt kanonförstärkning i och med att man värvat den fyrfaldige finske mästaren och dubbla skyttekungen i finska ligan, Juho Mäkelä. Juho som kommer direkt från Sweitziska FC St Gallen är spelklar för IFK i måndagens drabbning, och det troliga är att han även kommer att få visa upp sig inför sin nya hemmapublik

IFK:s senaste match i torsdags mot HJK fick en snöplig avslutning när HJK gjorde 1-0, efter 7 minuter och 38 sekunder av tilläggstid,  men samtidigt visade det att IFK är ett lag att räkna med i år. Samspelet börjar sitta och man kommer rätt i positionerna, bra försvarsspel och framåt är man ett utav ligans absolut vassaste lag.

På skadesidan är det bara Dever Orgill och Josef Ibrahim som är långtidsskadade, Tomas Hradecky tränar snart för fullt.

Dagens motsåndare: FC Inter har börjat säsongen lite si så där. Med sex matcher spelade så har Inter två vinster, två oavgjorda och två förluster, förlusterna kom borta mot RoPS och FC Honka, oavgjort mot KuPS och FC Lahti och vinst över FF Jaro och SJK. Så riktigt övertygande har inte FC Inter startat, trots att de tillhör en av de förhandstippade medaljlagen.

FC Inters tränare Job Dragtsma börjar bli en riktig trotjänare i Inter och är den som näst efter IFK:s Pekka Lyyski varit flest år i rad tränare för samma klubb i Veikkausliiga. Inför säsongen skaffade Inter mittbacken Mathias Lindström från HJK men det har inte varit precis smärtfritt för Lindström som har fått lite snålt med speltid. Styrkan i dagens FC Inter är radarparet Ojala – Sirbiladze och det är nästan så, att de har svårt att klara sig utan varandra, men tillsammans är de desto bättre.

Förra årets möten mellan lagen slutade så att båda vann sin borta match, och sen kryssade man i den tredje matchen som spelades på WHA. I vårens ligacup möttes lagen två gånger, hemma och borta och båda och lagen vann sin hemma match, så mycket tyder på att måndagens match kommer att bli en tät tillställning, men jag tror IFK går segrande ur striden, och jag hoppas att få se stora tuffa "Mäksä" gör mål för oss, istället för mot oss.

/ Dan Nylund