Inför IFK Mariehamn - FC Lahti den 18.6.2014 kl.18:30

Stärkt av söndagens insats så är det dags för IFK att ta sig an FC Lahti. Jag tror inte att det fanns någon besviken IFK fans efter segern senaste söndag, mot tabelltvåan Jaro. Det har pratats mycket om passion och att jobba tillsammans som ett lag. I söndags var det passion och det var stolthet och det var länge sen jag sett en sån vilja i vårt grönvita lag. Kan IFK fortsätta med att plocka fram det spelet, och den viljan, så kommer FC Lahti att få åka hem utan några poäng i bagaget på onsdag.

Segern mot Jaro var en laginsats, men visst var det världsklass på Petteri Forsells frisparkar som resulterade i två mål. Så här långt in i fotbolls VM som pågår i Brasilien har vi inte sett något motsvarande. Att sen få se Dever Orgill tillbaka på spelplan var en fröjd, han behövde inte många minuter på sig innan bollen satt i nätmaskorna, snacka om effektivitet och att killen tillför laget energi. Tyvärr så fick han utgå efter bara 14 minuter på plan, efter att ha fått en smäll mot huvudet, men som det ser ut så klarade han sig med blotta förskräckelsen, och står till förfogande redan nu på onsdag mot FC Lahtis. Och om mindre än en månad så är även Josef Ibrahim tillbaka, så det börjar se ljust ut.

Dagens motståndare: FC Lahti har aldrig varit någon riktig dröm motståndare för IFK, lagen har redan mötts en gång i år och då slutade matchen som spelades på Wiklöf Holding Arena 0-0. Den nya tränaren för säsongen, Toni Korkeakunnas verkar fått ordning på laget. Laget som ofta har inlett säsongen knaggligt, har i år kommit igång från start och ligger för närvarande på en tredjeplats, bara en poäng efter tabelltvåan Jaro trots att man har en match mindre spelad.

FC Lahti har troligen den mest tekniske målvakten i ligan i Henrik Moisander, ett väldigt duktigt mittbackspar i Jani Tanska och Markus Joenmäki, lägg sedan till anfallsspelare som Ariel och Rafael och du har ett topplag i finska ligan.