Inför IFK Mariehamn - FC Lahti den 26.5.2014 kl.18:30

Stärkta av en bra insats i bortamatchen mot FC Honka i fredags är det nu dags för IFK att ta sig an FC Lahti. Det gäller att fortsätta på det fina samspelet från den senaste matchen och med att hålla ihop laget på det föredömliga sättet som man gjorde i den matchen.

Diego Assis är tillbaka från sin skada och spelade hela matchen mot Honka, utöver 1-1 målet som han gjorde, så är han en väldigt viktig pjäs i IFK:s lagbygge. Mot FC Honka utgick Robin Östlind redan efter 24 minuters spel och är knappast aktuell mot FC Lahti. Övriga på skadefronten är Dever Orgill och Josef Ibrahim. Eftersom matchen är den sista innan säsongens första uppehåll, så är det också troligt att varken småskadade lagkapten Jani Lyyski eller målvakten Simon Nurme kommer till spel.

Dagens motståndare: FC Lahti har aldrig varit någon riktig drömmotståndare för IFK, i fjol förlorade IFK båda matcherna i Lahtis och spelade oavgjort hemma på Wiklöf Holding Arena. Ny tränare i FC Lahti inför denna säsong är Toni Korkeakunnas som verkar fått ordning på laget. Laget har ofta inlett säsongen knackligt men istället varit höstens lag, inför måndag kvällens match mot IFK ligger laget på fjärde plats med 15 poäng och en match mindre spelad än topplaget Mypa som leder serien på 20 poäng.

FC Lahti har troligen den mest tekniske målvakten i ligan, Henrik Moisander. Ett väldigt duktigt mittbackspar, Jani Tanska och Markus Joenmäki, lägg sedan till anfallsspelare som Ariel och Rafael och du har ett topplag i finska ligan. Så visst kommer det att bli tufft för våra grönvita hjältar. För samtidigt gäller det för IFK att ta poäng så att man inte blir för långt efter topplagen i tabellen.