Inför IFK Mariehamn - HJK den 27 juni 2014

Efter den sköna vändningen i Kuopio i söndags kom de grönvita spelarna och ledarna tillbaka till Wiklöf Holding Arena på tisdagseftermiddagen. En del trötta ögon och kroppar syntes men hemresan blev betydligt lättare efter segern.
- Det är besvärligt naturligtvis, vissa av spelarna sov inte förrän vi kom till Åbo mitt i natten. Vi tränade lätt i tisdags och sen fick spelarna ledigt i onsdags, säger Pekka Lyyski.

Efter två vinster på de tre senaste matcherna vill IFK bygga på den positiva trenden och härnäst tar Grönvitt sig an den tuffaste uppgiften i Veikkausliiga. Serieledarna HJK kommer till Mariehamn och laget har nio segrar och två oavgjorda på de elva senaste matcherna.
- Vi har slagit dem på hemmaplan förut och tagit en del poäng här på Wiklöf Holding Arena. Vi var även nära att ta poäng i Helsingfors senast. De har inte släppt in många mål men jag litar på vår offensiv och jag tror ju inte HJK kommer hit och backar hem, säger Lyyski.

Huvudtränaren säger att IFK vill bygga vidare på spelet från de tre senaste ligamatcherna.
- Vi har accepterat att vi måste vara tydligare i vår uppspelsfas och spela rakare. Det har vi jobbat med de senaste veckorna.

HJK höll nollan i nio raka ligamatcher innan laget släppte i ett mål i 1-1-matchen mot Honka i den näst senaste omgången. Laget toppar tabellen och har fått en rejäl tändning sedan Mika Lehkosuo tog över i slutet av april.
- HJK har den bästa truppen i ligan och har på ett sätt ”förtur” på de bästa inhemska spelarna som naturligtvis är intresserade av att spela för HJK. Dessutom har de hittat en bra målvakt i Michael Tørnes och en riktigt duktig försvarare i Gideon Baah.

Till fredagens drabbning får IFK tillbaka Duarte Tammilehto som var avstängd mot KuPS och Roger Thompson som var febersjuk.
- Vi kommer att ha sena test på Diego Assis och Tommy Wirtanen. I övrigt ska alla som var tillgängliga mot KuPS vara spelklara till fredag, säger fystränaren Kristoffer Weckström.

 

IFK Mariehamns hemmamatch startar 18.30 på fredag och spelplatsen är Wiklöf Holding Arena.

 

/Dan Sjöblom