Inför IFK Mariehamn - JJK i kvartsfinal i Finska Cupen

På Valborgsmässoafton kl 17.00 tar IFK Mariehamn emot JJK från Jyväskylä för kvartsfinal i Finska Cupen. Seger då och semifinal väntar och i förlängningen en hägrande plats till Europa Leauge! Fast en match i taget...
JJK är en gammal bekanting för IFK. Lagen har mötts många gånger i Veikkausliiga och väldigt ofta har det producerats många mål och spännande matcher. Båda lagen spelar anfallsinriktad och öppen fotboll. I fjol ramlade JJK ur den högsta ligan men tippas allmänt i år höra till de topplag som kämpar om en comeback till ligan. I Finska Cupen nådde JJK kvartsfinalen genom att slå ut TPS med 1-0 efter övertygande spel. I division ett har laget bara spelat en match vilken slutade med 1-0 förlust mot Haka. Förlusten kom i sista minuten efter övertag i hela matchen och innebar dessutom att målvaktsstjärnan och JJK-kaptenen Janne Korhonen fick rött kort och följaktligen inte får spela mot IFK.

Bland övriga JJK:are att hålla ett öga på finns spjutspetsen Anton Hilska som bakom sig har bland andra snabbfotade och tekniska Mikko Manninen. Mittfältet är hårt arbetande defensivt och backlinjen stabil.

Det blir alltså ingen enkel match, Pekka Lyyski?
– Nej absolut inte. Det finns inga lätta matcher när vi nått kvartsfinalen i Finska Cupen. Alla lag vill vinna och alla lag kan vinna.
När det gäller IFK:s lag kommer åtminstone Diego Assis och Jani Lyyski att avstå onsdagens match till följd av skadorna de drabbades av i söndagens hemmamatch mot FF Jaro. Förutom IFK-JJK spelas även de övriga kvartsfinalerna samma kväll: Haka-HJK, SJK-Lahti och KuPS-Inter.

 

/ Jörgen Pettersson