Inför IFK - Mypa söndagen den 4.5.2014 kl. 18:30

IFK Mariehamn möter söndagen den 4 maj kl.18:30 formstarka Mypa. IFK har bakom sig en turbulent vecka på många sätt. Och vi får hoppas att spelarna kunnat hitta tillbaka till fotbollen och med fokus på kommande match.

Skador hör till fotbollen och skadelistan som för ett tag sedan såg ganska ljus ut, har fått lite fler spelare, den senaste är Jani Lyyski som förväntas vara borta 1-2 veckor.

Under veckan så förstärkte IFK ytterligare sitt lag när man skrev kontrakt med Patrick Byskata, kontraktet sträcker sig preliminärt till 7 juli. Patrick som är nygammal i IFK kommer troligen att husera på sin gamla plats på innermittfältet.

Dagens motståndare Mypa: Har ny tränare för året, Antti Muurinen en tränare med väldigt stor erfarenhet.

Mypa har även två riktigt bra mittbackar i Tuomas Aho och Toni Lindberg den senare med erfarenhet från Norska ligan. Mypa har inför årets säsong inlett ett samarbete med Fluminense FC från Brasilien och har även passat på att förstärka laget med tre stycken brasilianska spelare. Övriga spelare som bör nämnas är Dawda Bah som spelat över 100 matcher för HJK, Abdulahi Denis som spelat i Örebro, IFK bekantingen Sasha Anttilainen och den målfarlige Pekka Sihvola som nu fått vila ett par matcher efter avstängningen som han fick i matchen mot Honka när han skickade Jussi Vasara på en lång sjukledighet.

Mypa som börjat säsongen ypperligt, och som med sina tre segrar och två oavgjord matcher fortfarande är obesegrade i årets liga, bör definitivt beaktas som en av medaljkandidaterna.

 

/ Dan Nylund