Inför KuPS - IFK Mariehamn

Efter ett välbehövligt speluppehåll där några av spelarna valde att åka bort på semester, och några valde att bara stanna hemma och vila, så är det dags för match igen. Senaste matchen spelades 26:e maj men spelarna var tillbaka på träningen redan i söndags, så någon längre vila blev det inte, men man har ändå kunnat se på träningen att pausen var välbehövlig.

Trots uppehållet, så finns det fortfarande lite folk i sjukstugan, men det börjar se riktigt ljust ut även på den fronten. Borta från söndagens match är lagkapten Jani Lyyski, Simon Nurme, Dever Orgill och Josef Ibrahim. Jani och Simon kommer troligen att vara spelklara redan till onsdagens match mot TPS, och Dever Orgill som tränat för fullt med laget, kommer troligen att göra sin debut för året redan denna månad. Jag kan berätta att han har sett riktigt vass ut på träningarna. För Josef som bröt nyckelbenet i första matchen för året, så tar det fortfarande ca en månad, innan han är tillbaka för fullt.

Dagens motståndare KuPS, har genom tränarbytet Esa Pekonen ut och Marko Rajamäki in fått tillbaka spelglädjen. Spelarna har fått tydliga roller som de verkar trivas med, och efter det tunga starten som laget hade, så har man efter tränarbytet klättrat rejält.

Laget är starkt defensivt och mittbackspar bildar Toni Markic och Omar Colly, den sist nämnda fanns med i månadens lag i maj i år. På centrala mittfältet ha man Ebrima Sohna och IFK bekantingen ”Charlie Trafford” som började den här säsongen i TPS. Så när ex TPS tränaren Rajamäki värvade honom till KuPS så visste han exakt vilken typ av spelare han ville ha. Anfallsmässigt har KuPS; Ats Purje, Francis Chibuike, Admir Catovic tidigare i AIK och sist men inte minst lagkapten Mika Ilo.

Matchen är för IFK otroligt viktig om man vill hänga med i toppen, och det är nästan så, att det bara är tre poäng som duger, för att man inte skall komma för långt efter.

Matchen visas live på Kups hemsida http://www.kups.fi/showpage.php?id=105