Inför KuPS - IFK Mariehamn

Dag för revansch i Kuopio i kväll. Senaste mötet i Kuopio slutade med 0- 4 förlust för våra grönvita hjältar. Men nu är det ny match och därmed chans till revansch. Det kommer att bli intressant att se om tränarstaben väljer 4-4-2 nu när Dever Orgill är tillbaka i laget, eller kommer man att fortsätta 4-2-3-1 och ändå bara spela med en man på topp. På skadelistan har IFK förutom långtidsskadade Josef Ibrahim, finns även Tommy Wirtanen och Diego Assis som inte är aktuella i dagens match.

Dagens motståndare KuPS, har genom tränarbytet Esa Pekonen ut och Marko Rajamäki in fått tillbaka spelglädjen. Spelarna har fått tydliga roller som de verkar trivas med, och efter den tunga starten som laget hade, så har man efter tränarbytet klättrat rejält.

Laget är starkt defensivt och mittbackspar bildar Toni Markic och Omar Colly, den sist nämnda fanns med i månadens lag i maj i år. På centrala mittfältet ha man Ebrima Sohna och IFK bekantingen ”Charlie Trafford” som började den här säsongen i TPS. Så när ex TPS tränaren Rajamäki värvade honom till KuPS så visste han exakt vilken typ av spelare han ville ha. Anfallsmässigt har KuPS; Ats Purje, Francis Chibuike, Admir Catovic AIK spelaren som fick bästemanspriset senast lagen möttes och sist men inte minst lagkapten Mika Ilo.

Matchen visas live på https://www.youtube.com/watch?v=tkHmnzjOOWU