Inför matchen PS Kemi-IFK

Slutsignalen har knappt tystnat efter torsdagens succéseger mot SJK i Seinäjoki förrän det är dags för ny match. På söndag kl 15.00 är det avspark i Rovaniemi där nykomlingen PS Kemi just nu spelar sina hemmamatcher. IFK går till start som ligatvåa efter två raka segrar medan Kemi bara spelat en match, förlust med 0-2 mot SJK.

IFK går till match med i stort sett intakt lag, Albin Granlund är dock ännu inte spelklar. PS Kemi är ett nytt lag för IFK men på Facebooksidan ”Vänner som gillar IFK Mariehamn” finns en gedigen analys av laget. Där kan man bland annat läsa att målvaktsparet Jusa Impiö och Juhanni Pennanen helt saknar ligarutin. Impiö som stod i ligapremiären mot SJK har spelat i svenska trean. Nykomlingens största nyförvärv för säsongen var serbiske mittbacken Zeljko Savic som varit ordinarie i SJK i två säsonger. I premiären bestod backlinjen i övrigt av Muller (ny mittback från Brasilien), samt ytterbackarna David Bitsinduo (från Frankrike) och Janne Turpeeniemi (gjort 138 matcher för RoPS).

Det offensiva mittfältet bestod av Aliu ”Kabu” Djalo från Portugal i mitten och Matias Ojala och Billy Ions på kanterna. Ojala (21 år) har i 5 år tillhört AC Oulu men även gjort en kort sejour i Hamburgers SV:s andralag. Ions (även han 21 år) har representerat Newcastle och Leeds som junior. I Kemi har han gjort 30 mål på 55 matcher sedan 2014. Kemi skapade inte speciellt mycket mot SJK men då det väl hände var det via Ions.

På topp hade man Sasa Jovovic som lämnade klubben i fredags pga personliga skäl. Här kan Christian Eissele komma in. Amerikanen bröt vristen i ligacupmatchen mot KuPS tidigare på säsongen men hoppade iaf in i cupen nyligen. 23-årige Eissele fick ögonen på sig då han gjorde 44 mål på 52 matcher för Kemi. Provspelade sedan i flertalet finska ligaklubbar utan att få kontrakt. Han drog sedan till Brage i svenska division I där han 2014 gjorde 11 mål på 26 matcher. Förra säsongen var misslyckad och han lämnade Brage och återvände till Kemi där han gjorde 7 mål på 11 matcher och hjälpte laget upp till ligan.

Matchen kan ses på IS TV.