Inför Mypa - IFK Mariehamn den 13 juli 2014 kl.18:30

Drygt tio minuter in i premiären av Veikkausliiga fick Josef Ibrahim en tackling mot axeln, yttermittfältaren föll och landade så illa på axeln att nyckelbenet gick av.
På söndag är det på dagen tre månader sedan händelsen och när IFK Mariehamn åker iväg för att möta MYPA är Ibrahim tillbaka i truppen.
- Jag såg inte han som tacklade mig så jag kunde inte sätta emot, därför föll jag och det var olyckligt att nyckelbenet gick av. Jag hade så mycket adrenalin i kroppen att jag försökte spela i några minuter till men smärtan var så stor att jag inte kunde fortsätta, säger Ibrahim efter fredagens träning på Wiklöf Holding Arena konstgräs.

Den här veckan har Josef Ibrahim kunnat träna för fullt men redan förra veckan var han med nästan hundra procent.
- Jag var med och körde lite men inget kontaktspel. Efter skadan kunde jag börja cykla efter tre veckor och sedan löpa efter sex veckor. Vi hade internmatch i torsdags och då kändes det bra. När jag är varm och inne i spelet tänker jag inte alls på nyckelbenet.

Han berättar att det varit en tuff tid vid sidan av planen.
- Det är jobbigt att se på, fotbollen är allt för mig och då är det tungt att stå vid sidan av. Jag har varit med och stöttat killarna vid sidan av planen men det har varit speciellt tungt nu när resultaten inte har gått vår väg.

Redan till matchen mot Inter var Josef Ibrahim sugen på spel men konvalecenstiden var satt till tre månader.

- Jag var jättesugen på ett inhopp men vi respekterar naturligtvis det datumet som läkaren sagt. Nu känner jag mig i bra form men det är svårt att säga när jag är i full matchform. Jag behöver säkert 1-2 matcher innan jag är inne i fullt tempo igen.

Jani Lyyski missar söndagens match efter den lårskada han ådrog sig mot SJK. Men lagkaptenen ska inte behöva stå på sidan alltför länge.
- Jani var till Åbo på magnetröntgen och han har en mindre bristning i låret. Han kan vara aktuell redan till matchen mot RoPS nästa söndag men annars siktar vi på bortamatchen mot VPS den 27 juli, säger Kristoffer Weckström som också berättar att Simon Nurme kan vara aktuell för en plats i truppen mot MYPA.

MYPA har haft det ganska tufft den senaste tiden i Veikkausliiga och har inte vunnit på de åtta senaste ligamatcherna. Senaste segern kom i hemmamötet med KuPS den 23 maj.
I torsdags spelade MYPA 0-0 på bortaplan mot IF Fuglafjordur från Färöarna i kvalet till Europa League och avancerade vidare eftersom man vann den första matchen med 1-0.
IFK och MYPA har mötts en gång under årets ligasäsong, det mötet vann IFK på hemmaplan med 2-1 efter mål av Petteri Forsell och Luis Solignac.

Matchen på söndag startar 18.30 och visas på storbildsskärm på torget i Mariehamn. Området öppnar redan 17.00 så att de grönvita supportrarna i god tid ska hinna äta en bit mat och ladda för match.

 

/Dan Sjöblom