Inför SJK - IFK Mariehamn den 2 juli 2014

Ny match i Veikkausliiga och IFK Mariehamn beger sig till Seinjäjoki för andra gången i årets liga möta nykomlingarna SJK på onsdag. Senaste mötet slutade 3-0 till SJK så IFK har rejäl revansch att utkräva.

- Jag missade den matchen men vi kan väl förmoda att SJK kommer att pressa oss högt. Under den perioden spelade vi lite väl smånätt och kanske det är en förklaring till resultatet. Nu gäller det för oss att sätta våra anfallare i spel, säger Jani Lyyski efter morgonträningen på Wiklöf Holding Arena på tisdagsmorgonen, samma dag som IFK:arna satte sig på färjan för att inleda resan till Seinäjoki.

Under de fyra senaste matcherna, som slutat med två vinster och två förluster, har IFK visat upp en spelmässig höjning gentemot tidigare.
- De fyra senaste matcherna har varit en klar förbättring och vi har gett oss själva en möjlighet att ta poäng. Vi är inne i något bättre nu än tidigare, vi måste fortsätta att trycka på med lika bra prestationer och hoppas på att vi börjar få lite stolpe in, säger lagkaptenen.

Den defensiva insatsen mot HJK var prickfri fram till Klubis 1-0-mål i den 88:e minuten och även det är något som Lyyski vill bygga vidare på.
- Spelar vi så bra defensivt som vi klarade av att göra mot serieledarna och de regerande finska mästarna så ska det räcka mot andra lag också. Vi kan inte göra så mycket mer än vad vi gjorde mot HJK. Tyvärr kracklar det lite i offensiven men det ska vi förhoppningsvis lösa mot SJK.

För några veckor sedan blev mittbacken pappa för första gången och gav honom samtidigt nya perspektiv i livet.
- I stort har det väl inte ändrat så mycket i min roll som fotbollsspelare men så klart är det lättare att släppa fotbollen när man kommer hem och har en liten dotter som får en på andra tankar, säger den nyblivne pappan.

IFK Mariehamns rehab- och fystränare Kristoffer Weckström ger en uppdatering på skadeläget:
- Simon Nurme: Det ser positivt ut och han har kunnat stegra träningen. Han är med i fotbollsmomenten i viss mån och tränar på ungefär 80 procent.
- Robin Östlind: Han har varit sjuk en vecka men tränade i tisdags och behöver några fulla pass innan han är redo för match igen.
- Duarte Tammilehto: Han har ett överbelastat knä och vilar några dagar men beräknas vara i full träning i slutet av veckan.
- Josef Ibrahim: Det går enligt planen, han tränar fullt nästa vecka och vi räknar med att han kan vara med i truppen till bortamatchen mot MyPa den 13 juli.
- Tommy Wirtanen: Han är frisk igen och är tillbaka i truppen mot SJK.

SJK har varit en av årets positiva överraskningar och nykomlingarna ligger trea i ligan. Seinäjokilaget har sex raka segrar och slog senast TPS på bortaplan efter matchens enda mål av den förre IFK-spelaren Toni Lehtinen. Anfallaren är SJK:s bästa målskytt i ligan med fyra fullträffar.
SJK förstärkte sitt lag med mittfältaren Wayne Brown som anslöt från TPS i början av juni.

Matchen mellan SJK och IFK Mariehamn spelas onsdag 2 juli med start 18.30 och streamas live via Urheilusanomats hemsida.

/Dan Sjöblom