Inför TPS - IFK Mariehamn

I dag spelar IFK Mariehamn borta mot TPS, en ödesmatch som kan dra med IFK i nedflyttningsstriden. Vem hade trott när säsongen startade, att vi med en tredjedel av säsongen spelad, skulle ligga på en tionde plats. Laget som av många var tippade som en av medaljkandidaterna, har så här långt i serien underpresterat.

Till Åbo åker man utan båda sina målvakter, Simon Nurme skadad och Otso Virtanen såg rött förra matchen mot KuPS. In som målvakt, är Oskar Forsström från farmarklubben EIF blixtinkallad till kvällens drabbning.

Dagens motståndare TPS ligger sist i serien och är en av nedflyttningskandidaterna. I veckan sålde TPS sin storspelare Wayne Brown till konkurrenten SJK, men tro inte för det, att man kan åka till Åbo och ställa in skorna.

TPS nya tränare för året Mika Laurikainen och assisterande Stefan Steffo Strömborg har fått ihop ett ungt hårt jobbande lag som inte viker ner sig och som framför allt spelar som ett lag. Trots att TPS ligger sist i serien, så har de oftast spelat riktigt jämna matcher, och mar har i år även lyckat med bedriften att slå självaste HJK på bortaplan. Så är IFK inte beredda på att jobba, så kommer vi att åka på en lite mindre trevlig överraskning.

Matchen direktsänds på Ålands radio med start kl.18:00

TPS TV sänder matchen live med start: http://fctps.veikkausliiga.tv/

Även KepitTV direktsänder matchen som då kostar 7€ att se, streamen hittar du här http://kepit.tv/