Inför VPS – IFK Mariehamn den 27.7.2014

En match som kommer att handla väldigt mycket om prestige och känslor. Ingen har glömt de tre poängen som bollförbundet tog från IFK och gav till VPS på grund av obetalda spelpass i premiärmatchen som IFK vann matchen med 1-0. Vem som slutligen kommer att få poängen är inte klart ännu, eftersom IFK fört ärendet vidare till Idrottens rättssäkerhetsnämnd, beslutet väntas komma inom augusti månad. VPS sportsmannaanda och fairplay kan även ifrågasättas, eftersom man trots att IFK inte hade någon sportslig fördel, valde att skicka en jurist till det muntliga förhöret som hölls i bollförbundets lokaler i Helsingfors, för att säkerställa sig tre kabinett poäng. I Sverige till exempel, så har den felande klubben i dylikt fall 3 dagar på sig att åtgärda ett administrativt misstag och gör man inte det inom tre dagar så blir man bötfälld.

I den 18-manna trupp som IFK skickar till Vasa så är det bara Simon Nurme som inte var tillgänglig, samtliga övriga spelare är friska och finns till förfogande. Intressant kommer det att bli att se om IFK:s tränarstab kommer att välja att spela med en eller två man på topp.

I motståndarlaget VPS så är det troligt att Sillanpää är tillbaka mellan stolparna, och det är bara Tim Lahti som är borta, alla övriga torde vara i spelskick.

VPS är defensivt väldigt starka och bra på att vända spelet snabbt, så det gäller för IFK att se till att de inte tappar bollen när man är på väg upp. Sen kommer nog båda lagen att vara tvungna att tänka på värmen när man lägger upp taktiken, för väderprognosen lovar närmare 30 grader varmt till imorgon i Vasa.