Information från Veikkausliiga om säsongen 2020

Veikkausliiga startar den 1 juli. Säsongen pågår från juli till november.

Veikkausliigasäsongen börjar onsdagen den 1 juli 2020. Säsongen pågår från juli till november. Ligan planeras sluta lördagen den 21 november 2020.

Veikkausliigans målsättning är att denna säsong skall spelas på samma sätt som förra året. Först spelas en dubbelserie med 12 lag. Lagen delas sedan upp i en övre och en nedre slutspelsserie med 6 lag i varje. Varje lag planeras att spela totalt 27 matcher, dvs 22 matcher i grundserien och 5 matcher i slutserierna.

Det seriesystem som togs i bruk förra säsongen med ett playoff om den sista platsen i Europa kommer inte spelas säsongen 2020. Denna förändring är tillfällig och gäller endast för denna exceptionella situation.

Om epidemisituationen förändras under hösten kan säsongen också spelas som en dubbelserie utan slutserier. Finlands fotbollförbund fattar det slutliga beslutet gällande Veikkausliigas serieupplägg.

- Detta är goda nyheter att de restriktiva åtgärderna har börjat upphävas. Med denna möjlighet kommer lag att kunna börja träna för fullt med hela laget i början av juni och säsongen visslas igång i juli. Vi ville att spelarna skulle ha en full träningsperiod på minst tre veckor före säsongstart, så början av juli är den tidigaste tiden för oss att starta Veikkausliiga, säger Timo Marjamaa, VD för Veikkausliiga.

- Vi håller ständigt nära diskussioner med hälsomyndigheterna för att säkerställa både spelarnas och allmänhetens säkerhet när fotbollen återvänder till arenorna, avslutar Marjamaa.