Jani Lyyski har förlängt sitt spelarkontrakt

IFK Mariehamns lagkapten och lagets stora ledare, Jani Lyyski, har i dagarna förlängt sitt spelarkontrakt med Grönvitt till att omfatta också nästa säsong. Jani Lyyskis nuvarande kontrakt med Hela Ålands lag skulle annars löpt ut efter innevarande säsong.

Det är ju förstås en otroligt rolig nyhet att kunna gå ut med att vi förlängt kontraktet med Jani också över nästa säsong. Han är lagets stora ledare och lagkaptenen och en viktig pusselbit i vårt lagbygge inför kommande säsong. Vi vill bygga vidare på nuvarande trupp i så stor utsträckning som bara är möjligt eftersom det visat sig att den kontinuitet som vi satsat på de senaste åren ger klart bättre resultat än när truppen bytts ut från år till år. Att Jani nu är klar är ett viktigt besked för fortsatta diskussioner med övriga spelare i truppen, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson

Jani Lyyski som fyller 34 år nästa säsong är den spelare som gjort flest matcher med IFK Mariehamn i Veikkausliiga. Den här säsongen har han spelat samtliga Veikkausliigamatcher (förutom två matcher som han har varit avstängd) och samarbetet med i första hand mittbackskollegan Kristian Kojola och resten av backlinjen har fungerat utomordentligt bra vilket bland annat syns i form av att laget släppt in minst mål av samtliga ligalag.

Jani har också under årets säsong visat att han fortfarande håller nivån som en av ligans absolut bästa mittbackar och vid sidan av planen är det få lag som har en lika kraftfull ledare som driver på utvecklandet av en vinnarmentalitet i hela laget vilket är en förklaring till den utveckling vi sett i IFK de senaste åren, fortsätter Mattsson

Jani Lyyski själv förklarar förlängningen på följande sätt:

Det är fantastiskt att spela fotboll i IFK. Jag trivs väldigt bra med min roll i laget och klubben och livet vid sidan av fotbollen är perfekt på Åland. Den utveckling som jag kan se hos mig själv fortfarande och den utveckling vi tillsammans haft de två senaste åren med spelarna i laget inspirerar att köra vidare och jag känner att jag fortfarande har massor kvar att ge och fortfarande kanske har mina bästa matcher kvar framför mig. Mentalt och attitydmässigt utvecklas jag fortfarande och hela lagets resa i den delen vill jag fortsätta vara en del av. Det sporrar att vi tagit oss till en nivå där vi utmanar alla tidigare topplag i ligan och själva etablerat oss som ett topplag. Och nu fokuserar vi på att göra en bra avslutning på årets säsong träning för träning och match för match. Då vet vi att också nästa säsong är något att se fram emot. Dessutom har jag tillsammans med några vänner i laget startat hemsidan www.evulate.ax som vi hoppas kunna utveckla och göra till någonting riktigt bra 2017.

I och med kontraktet med Jani Lyyski har IFK nu sex kontrakt klara för nästa års ligasäsong och arbetet med att förlänga avtalet med de befintliga spelarna i truppen pågår högintensivt.