Jani Lyyski: Vi är 100-procentiga vinnare!

IFK Mariehamns lagkapten Jani Lyyski tycker inte alls det är något ”vingklippt” IFK som går till match mot RoPS i morgon kväll, vilket undertecknad skrev i en förhandstext tidigare.

”Absolut inte! Vi är vinnare och behöver inga ursäkter!”, lyder lagkaptenens enkla uppmaning som han vidareutvecklar så här:

”Vi gör alltid vårt bästa, i alla lägen, till 100 procent. Detta gäller både individerna och hela laget. För att lyckas med det krävs att vi till 100 procent jobbar för sådant vi kan påverka och inse att det sker här och nu, ingen annanstans.”

Hur ligaprogrammet ser ut eller om skadebänken är välfylld saknar betydelse när det kommer till match, understryker kapten Jani Lyyski.

”I dag och i morgon är vi 100 procent. Vi kan inte påverka spelschemat. Det är lika för alla. Vi behöver inga losersursäkter. Detta är normalläget för elitspelare i en toppklubb – vilket vi är – att prestera 100 procent oavsett förutsättningarna. Är förutsättningarna tuffa – då krävs det litet mer av oss. I morgon när vi spelar mot RoPS har vi de spelare vi har. Är alla de spelarna 100 procent eller mer så har vi stora chanser att vinna matchen. Är några spelare skadade – då krävs mer av oss andra som är där och kan påverka. Det är vi – som vinnare – skyldiga oss själva. Men framförallt de som är skadade. Vi vet att de skulle göra det för oss. Uppträder vi som vinnare så vinner vi!”

Beskedet är glasklart från IFK-kaptenen. Det finns bara en väg framåt i morgon och det är mot seger!

Ses på läktaren. Kan spelarna kan publiken!

/Jörgen Pettersson