Jean-Christophe Coubronne från FC Lahti klar för IFK Mariehamn

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn fortsätter lagbygget inför kommande års ligasäsong. I dagarna har klubben gjort klart med ett ytterligare nyförvärv i och med att Jean-Christophe Coubronne skrivit på ett ettårskontrakt med Grönvitt.

Jean-Christophe Coubronne är en högerback som även kan spela på andra positioner i försvaret. Han har spelat i FC Lahti de senaste tre säsongerna och i Lahtiströjan spelat 60-talet matcher i ligan. Han kom till Finland inför säsongen 2018 och spelade då 20-talet matcher för KTP under sin debutsäsong och flyttade därefter inför 2019 till FC Lahti. Före sin tid i Finland har den nu 32-årige franske medborgaren Coubronne fostrats i franska FC Sochaux och sedan spelat för klubbar i Italien och Portugal.

-Jag är glad att få komma till IFK Mariehamn, det är en ny utmaning för mig. Mitt mål är att kunna bidrag till laget med min erfarenhet och att göra mitt bästa både på och utanför planen. Jag ser mycket fram emot att komma igång med träningar och matcher med laget och att få uppleva en säsong fylld av spänning och känslor med mina nya lagkamrater, tränarteamet och alla IFK Mariehamns supportrar, säger Jean-Christophe.

-Coubronne är en rutinerad försvarsspelare som varit etablerad i ligan redan under flera år och nu förstärker oss i defensiven. Vi känner väl till honom efter att mött honom på planen under flera säsonger. Han är en spelskicklig försvarare som är skolad i Frankrike, Italien och Portugal. Under sin tid i FC Lahti spelade Jean-Christophe med Timi Lahti så de känner varandra väl sen den tiden och nu återförenas de hos oss. Vi hoppas och tror att de kan vara med och bidra till att bygga upp ett starkt försvarsspel i laget inför kommande säsong, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.