Jiri Nissinen klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Grönvitt lånar in Nissinen som ersättare för Mäenpää

Som IFK Mariehamn tidigare har meddelat så kräver Aapo Mäenpääs skada dessvärre operation och han förväntas bli borta flera månader. Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har därför tagit beslut om att ta in en ersättare för Aapo under dessa månader och i dagarna blev det klart att den ersättaren är Jiri Nissinen. Grönvitt har i första hand skrivit ett fyra månaders låneavtal med Nissinen.

Den nu 23-årige Nissinen är högerback och tillhör KuPS. Han gjorde sina första Veikkausliigamatcher redan 2017 och har spelat totalt över 40 matcher i ligan. Under fjolårssäsongen blev det 13 framträdanden i KuPS-skjortan för honom.

- Jag ser det här som en stor möjlighet att få mer speltid, säger Jiri. Jag är glad att IFK visade intresse för mig och lagt märket till att jag har presterat på en bra nivå i KuPS, kommenterar Jiri Nissinen.

- Vi har gjort bedömningen att vi måste ta in en homegrown spelare som ersättare för Aapo och nu öppnade det sig en möjlighet att låna Nissinen från KuPS och det ser vi som en bra lösning för alla parter.

Jiri ansluter till laget idag och kan delta fullt ut i träning direkt, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.