Johan Sundman får Respectpriset

RESPECT är Veikkausliigas tema för säsongen 2017 och söndagens match som spelades 17 september, IFK Mariehamn vs. PS Kemi var årets Respectmatch. Till varje Respectmatch utser hemmaklubben en person som tilldelas Respectpriset. Förutom äran och ett diplom får den som tilldelas Respectpriset utse en mottagare av Respectstipendiet på 500 euro som utbetalas av Veikkausliiga.

IFK Mariehamn har valt att ge Respectpriset till målvaktstränaren Johan Sundman som under många år beredvilligt ställt upp för både ungdomar och A-lag.

Motivering

Johan Sundman är på många sätt skillnaden mellan vinst och förlust i fotboll. Som målvaktstränare har han drillat otaliga unga och äldre burväktare i den ädla skillnaden att hålla tätt bakåt och därmed utgöra halva laget, som det sägs. Efter sin egen aktiva målvaktskarriär har Sundman på ett osjälviskt och entusiasmerande vis tagit sig an IFK:s talanger och förädlat, inspirerat och coachat de grönvita målvakterna till höjder de knappt själva trott de skulle nå. Johan Sundman är en oerhört viktig kugge i det maskineri som strävar mot perfektion i såväl taktik som prestation. Sundman jobbar i det tysta och gör stor skillnad för de adepter som haft turen att träna tillsammans med honom. IFK har särskilt under åren i ligan lyckats ta fram målvakter av yppersta kaliber vilka alla utgjort en väsentlig del av de framgångar klubben haft under särskilt senare år. Vid sidan av sitt uppdrag i A-laget har Johan Sundman även tränat många av de unga målvakter som en dag står redo för ligaspel.

Respect pengarna väljer Johan Sundman ge till IFKs ungdomsfotboll och att de öronmärks för satsning på ungdomsmålvakterna