KAMRATMÖTE I ECKERÖHALLEN PÅ SÖNDAG

Nu på söndag spelas den 6,e och sista matchen i A-gruppen i årets upplaga av Ligacupen när Hela Ålands Lag gästas av kamraterna från Helsingfors, HIFK. Båda lagen har möjlighet att ta sig vidare till slutspelet och de exakta förutsättningarna för det vet man när domaren blåser igång matchen eftersom HJK och FC Inter redan i morgon, med avspark kl.14.00, spelat sin sista match i gruppspelet. Inför den sista omgången stod alla fyra lagen på 3 poäng i tabellen.  

Från var och en av de tre grupperna går ettan och tvåan samt de två bästa treorna vidare till slutspel och som innebär kvartsfinaler som spelas i början av mars. De tre ettorna i gruppen samt den bästa tvåan belönas där med hemmamatch.  

HIFK har precis, likt Grönvitt, haft stor omsättning i truppen under årets ”Silly Season”. Det började med att fjolårstränaren, Joaquim Gómez, värvades till SJK och har nu ersatts av portugisen Bernardo Tavares. Därefter har namnstarka spelare som Moshtagh Yaghoubi och Calum Ward (AC Oulu), Jake Dunwoody och Matej Hradecky (SJK), Aldayr Hernández (FC Honka) samt att Hannu Patronen, som valt att avsluta sin karriär, försvunnit. Inte heller IFK-bekantingen Keaton Isaksson, som spelade i HIFK ifjol, finns med i lagets trupp.

Istället har tillkommit Daan Klinkenberg (Mjällby AIF, SWE), Maximus Tainio (FC Haka), Obed Malolo (AC Oulu), Sávio Roberto (CD Pinhalnovense, POR), Jesse Nikki (FC Honka Academy), Eetu Puro (PK-35), André Farinha (ASIL Lysi, CYP), Sergei Eremenko (Spartak Jurmala), Felix Ferahyan (Kickers Offenbach, GER) och nu senast den 39-årige målvakten António Alberto Bastos Pimparel – mera känd under artistnamnet Beto med meriter från både Sevilla och Porto samt 16 landskamper för sitt Portugal. Hur till vida denna blandning blir fågel eller fisk i årets ligaspel återstår att se.

I Grönvitt har det under veckan tillkommit tre spelare där åtminstone brasilianaren Felipe kommer att finnas med i söndagens trupp. Hur det blir med Abubakari och Lundberg bestäms efter morgondagens träning. Den enda som med säkerhet missar matchen är Phil Ngulube.  

Matchinformation:

IFK – HIFK

Söndag 20.02 med avspark kl.18.00

Eckeröhallen, Åland

Inga publikrestriktioner, säsongskortsinnehavare har fri entré.

.

//Sune Eriksson