Kennedy Igboananike klar för Grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Ytterligare erfaren allsvensk spelare klar för Grönvitt

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har gjort klart med ytterligare en erfaren allsvensk spelare. Helt nyligen kunde Grönvitt offentliggöra att Mohammed Abubakari förstärkt laget inför kommande ligasäsong, nu står det klart att Kennedy Igboananike är IFK Mariehamns nästa nyförvärv.

Kennedy Igboananike är 32-årig svensk-nigeriansk anfallare med en gedigen CV från allsvenskan där han under sin karriär varit en välkänd profil – inte minst under sin tid i Stockholmsklubbarna. Han har sedan 2007 gjort över 150 matcher i allsvenskan för klubbar som Djurgårdens IF, AIK, Örebro SK och senast IK Sirius. Under sin karriär har han också hunnit med spel i MLS hos Chicago Fire och DC United samt en sejour i saudiska Al-Hazm. Sedan januari 2020 har Igboananike tillhört IK Sirius varifrån han nu lämnar för IFK Mariehamn.

Kontraktet mellan Grönvitt och Kennedy Igboananike sträcker sig över säsongen 2021.

Vi har letat en anfallare och Kennedy är ett etablerat allsvenskt namn med stor rutin. Han kompletterar vår trupp med sin erfarenhet och förbättrar mixen med några av våra yngre offensiva spelare. Hans senaste säsong i Sirius blev inte vad han hoppades på och han är ju revanschsugen att visa vad han går för och spela mer matcher, göra fler mål och assist. Kan han få ut sin fulla kapacitet och få vara skadefri så är han absolut en anfallare av högsta Veikkausliiga klass, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

I och med kontraktet med Kennedy Igboananike så söker IFK Mariehamn nu endast efter ytterligare en försvarsspelare till årets trupp före den är komplett.