Klart för IFK-emission

IFK Mariehamns bolagsstämma godkände i dag förslaget till en aktieemission och gav styrelsen förnyat förtroende. Bolagets styrelseordförande Dan Mikkola konstaterade i sin analys över fjolåret att resultatet lämnade endel att önska och såg fram mot en ny säsong i år med fler segrar och bättre resultat på alla fronter.

– Det är ingen kris ännu och vi gör emissionen för att försäkra oss om att kunna bygga ett lag med större långsiktighet, sade Mikkola som också avslöjade att Godby Shipping är beredd att gå in med 50.000 euro i nytt aktiekapital.

Emissionen som godkändes innebär att styrelsen får fullmakt att sälja 25.000 nya aktier i IFK Mariehamn Ab till 50 euro per styck. I dag består bolaget av 18.000 aktier av vilka 46,13 procent eller 8.507 var representerade på kvällens bolagsstämma. Bolagets största ägare är IFK Mariehamn rf samt Ålands penningautomatförening med 3.000 aktier vardera följda av Henrik Dahlmans bolag Dalshare med 1.400 aktier, Ålandsbanken, 1.200 aktier och Sverker Siréns Sire Securities Ab med 1.100 aktier.

Efter den ordinarie stämman presenterade tränaren Peter Lundberg årets lag och spelidé vilken är något annorlunda jämfört med tidigare år och upplagd kring ett slags 4-3-3-system vilket får beröm av ur-supportern Olle Fonsell:

– Det här ser väldigt bra ut. Killarna är snabba, tacklingssugna och tekniska och ser ut att på riktigt vilja vinna alla matcher. Nu är det bara viktigt att alla tecknar aktier så att klubben får en ännu fastare grund att utgår från. Och kom ihgå att gå på match på söndag, vi har världens läge att vinna cupen i år men för det behövs även den tolfte spelaren!, sade Fonsell och fick applåder.

Styrelsen som omvaldes i sin helhet består av Dan Mikkola, ordförande, Sverker Skogberg, vice ordförande samt medlemmarna Christer Björkman, Tove Erikslund-Henriksson, Lasse Danielsson, Kaj Grussner och IFK rf:s representant Thomas Fonsell.

/Jörgen Pettersson

Dan Mikkola omvaldes som styrelseordförande för IFK Mariehamn Ab.
Tränaren Peter Lundberg redogjorde för årets lag och taktik.