Kojola återvänder till IFK

IFK Mariehamns tidigare stjärnback Kristian Kojola och IFK har i dagarna kommit överens om ett spelarkontrakt som innebär att Kojola återvänder till IFK. Kojola är spelklar omgående.
- Krisu är en kanonvärvning för oss. Vi tror han igen kan bli en av ligans bästa försvarare och hans ledarkaraktär är precis det vi behöver ytterligare av till laget. Han var en mycket uppskattad spelare under sina tidigare år i IFK och vi tror han bidrar med hög energi, vinnarmentalitet och kvalitet, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson glatt nyheten.

Kontraktet mellan IFK och Kojola sträcker sig för resten av den här säsongen och nästa års säsong dock med en möjlighet för Kojola att lämna för en internationell klubb senast sista januari 2015.
- Från vår sida så ser vi kontraktet med Krisu också över nästa säsong men i förhandlingarna så har vi kommit överens om att han har möjlighet att lämna för en utländsk klubb senast sista januari 2015 - i annat fall spelar han i IFK också 2015. Vår förhoppning är att Krisu finns med i vår trupp också nästa säsong för han är en de spelare vi ser att vi kan fortsätta att bygga ett lag kring, fortsätter Mattsson

Kristian Kojola spelade i IFK säsongerna 2011-2012 och hann med över 60 matcher före han lämnade IFK för tyska Hallescher FC där han under säsongen 2013-2014 spelade 36 matcher.

Styrelsen har under den senaste tiden aktivt jobbat med ledarstaben samt spelarna för att utvärdera säsongen så här långt. Klart är att vi inte nått upp till förväntad nivå och fokus sätts nu på att rätta till det som inte fungerat. Styrelsen är övertygad om att vår ledarstab tillsammans med våra duktiga spelare kommer att vända på detta. Vi tror på IFK Mariehamn, modell 2014.
Säsongens viktigaste match ser nu ut att bli semifinalen i finska cupen mot HJK på hemmaplan den 16 augusti kl. 19.00. Innan dess möter vi FC Honka på hemmaplan den 10 augusti kl. 18.30. Vi hoppas att ålänningarna går man ur huse för att stöda hela Ålands fotbollslag i dessa båda matcher.