Kojola förlänger kontraktet med grönvitt

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbollslag

Kojola förlänger kontraktet med grönvitt

Mittbacken Kristian Kojola och hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har i dagarna kommit överens om att förlänga Kojolas kontrakt över säsongen 2018 med option för ytterligare ett år.

Den 31-årige Kojola, som under årets säsong fungerat som lagkapten vid Jani Lyyskis frånvaro, kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2011 tillsammans med bl.a. Aleksei Kangaskolkka. Under 2012 var Kojola en sejour för spel i Tyskland men återvände under 2013 till IFK Mariehamn och har varit med om att vinna klubbens första nationella titel, cupguldet 2015, och bli finsk mästare under 2016. I januari 2017 fick han debutera i det finska landslaget under landslagets träningsläger utomlands.

Krisu är en av lagets absoluta ledargestalter och en av finska ligans bästa mittbackar. Att vi nu kan knyta honom till laget också framöver är jätteviktigt. Han har utvecklat sitt spel i IFK och är en bidragande orsak till att vi utvecklat klubben och laget år från år. Han gör sällan en dålig match och driver på i laget på träning och match för att vi alltid skall prestera på absolut max. Att vi förlängt avtalet är viktig pusselbit när vi bygger truppen inför kommande säsong, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson