Kojola slutar, Mantilla lämnar

IFK Mariehamns mittback och lagkapten Kristian Kojola har meddelat att han avslutar sin fotbollskarriär efter många år i den grönvita tröjan.

Kristian har spelat 264 matcher i Veikkausliigan och gjort 17 mål. I grönvitt spelade han 198 matcher och gjorde 11 mål under säsongerna 2011 -2012 samt 2014-2018

Även försvars- och mittfältsspelaren Philip Sparrdal Mantilla lämnar Grönvitt för att återvända hem till Sverige.

Philip har spelat 100 matcher i Veikkausliigan och gjort 2 mål, alla dessa matcher har han spelat i Grönvitt.

Vi riktar ett stort tack till dessa två trotjänare som båda bl.a. varit med om att vinna cupguld 2015 och att bli finska mästare 2016. Både ”Krisu” och ”Sparris” har under sin tid i Grönvitt varit mycket uppskattade både på och utanför planen bland medspelare och fans samt inom hela IFK Mariehamns organisation.

Här under finns Kristians och Philips egna ord om besluten de tagit.

Kristian Kojola:

Livet är fyllt av beslutsfattanden; från enkla och vardagliga till mer komplexa och framtidsvisande. Vissa beslut fattas på stående fot medan andra kräver eftertanke och diskussioner. Det beslut jag nu tagit om att avsluta min fotbollskarriär har varit ett av de svåraste beslut jag någonsin har behövt ta och det att erkänna för sig själv att man inte längre kommer vara en fotbollsspelare är betydligt tuffare än jag trodde.
Det är känslosamt att lämna IFK och alla de fantastiska människor som finns inom föreningen. Under sju säsonger hinner man bygga många relationer och skapa mycket minnen tillsammans.
Men - tar man bort den i stunden påtagliga saknaden finns bara stolthet kvar. Stolthet över allt vi uppnått tillsammans - sådant som inte ens borde vara möjligt! Stolt över att IFK, trots tunga perioder, finns kvar i ligan där vi hör hemma. Och också: Stolt över att kunna se mig själv i spegeln och känna att jag gett allt där ute på planen.
Jag vill därför verkligen tacka alla de som funnits i samt runt IFK Mariehamn. På en mängd olika sätt har detta engagemang, stöd eller motivation gjort att vi tillsammans uppnått och lyckats med det vi gjort. Den samhörighet som finns inom föreningen är väldigt speciell och man inser det verkligen inte förrän man själv representerat klubben.
Tack återigen alla ni som följt och som brytt er. Tack även för att ni alltid varit ärliga mot mig - jag har uppskattat det.
Stort lycka till nästa säsong nu Grönvitt! Vi ses i publiken!

Philip Sparrdal Mantilla:

Det har varit 4 år som har gett mig enormt mycket. Både på och utanför plan. Jag är väldigt tacksam över förtroendet som IFK har gett mig från dag ett. Jag har spelat många matcher och upplevt flera fantastiska stunder. Att vi lyckades ta både ett cupguld och ett ligaguld är magiskt. Helt klart två upplevelser jag kommer bära med mig hela livet.
Jag vill tacka tränare, ledare och klubbledning för hur ni tagit hand om mig. Alltid blivit bemött på ett bra sätt och känt mig betydelsefull. Sen vill jag tacka mina lagkamrater som jag kämpat med i både mot och medgång. Sist men inte minst vill jag tacka GMM och resten av fansen. Er support och ert engagemang är väldigt viktig både för oss spelare och klubben.
Jag önskar IFK Mariehamn all lycka i framtiden och kommer snart till WHA igen och hälsar på :)

Vi tackar återigen Kristian och Philip för allt det har gjort för oss inom IFK Mariehamn och önskar dem lycka till i framtiden!