Kristian Kojola förlänger med Grönvitt

I dagarna har hela Ålands lag, IFK Mariehamn, och backklippan Kristian Kojola skrivit på ett nytt spelarkontrakt som innebär att Kojola spelar i Grönvitt åtminstone de inkommande två säsongerna.

Kristian Kojola kom till IFK Mariehamn inför säsongen 2011 som en i kvartetten spelare från TamU, klubben som degraderats från ligan efter en sorglig spelskandal. Han har under sammanlagt 3,5 säsonger i klubben spelat över 100 Veikkausliigamatcher i IFK. Och var under åren 2013-2014 en sejour på 1,5 säsong i tyska Halle. Karaktäristiskt för IFK är att sedan Kojola återvände till klubben till höstsäsongen 2014 har laget fått ordning på sitt försvarsspel och samarbetet i backlinjen med lagkaptenen Jani Lyyski har gjort duon till ett av ligans bästa mittbackspar.

Krisu är en av lagets stöttespelare och bildar tillsammans med Jani och några ytterligare spelare den inre kärnan av ledare i laget som är viktiga såväl på planen som utanför planen. Det är oerhört glädjande att vi kunnat skriva ett nytt tvåårskontrakt med Kojola och med detta ytterligare fått klart med en viktig pusselbit i lagbygget inför inkommande säsonger. Kristian är en ambitiös spelare som ställer höga krav på sig själv och på sina lagkamrater och driver på laget att ständigt förbättras och bidrar med att bygga vinnarkultur, kommenterar klubbdirektören Peter Mattsson.

I och med kontraktsförlängningen av Kojola så har IFK säkrat upp fem av de sju spelarna som regelbundet utgjorde försvarslinjen i startelvan under säsongen i och med att spelare som Jani Lyyski, Kristian Kojola, Thomas Mäkinen, Philip Mantilla och Tommy Wirtanen har kontrakt över inkommande säsong. De spelare som ännu inte förlängt kontraktet för nästa säsong är Albin Granlund och Bobbie Friberg da Cruz där kontraktsdiskussioner pågår enligt Mattsson.

Vi för en dialog med Albin och Bobbie och det är klubbens ambition att förlänga avtalet med båda två och vi hoppas att vi kommer i mål med det eftersom vi då skulle ha en intakt försvarsbesättning i inkommande års trupp jämfört med senaste säsong.