KuPS vände och vann

Trots ett snyggt ledningsmål av Aleksei Kangaskolkka lyckades hemmalaget KuPS vända och vinna med 2-1 inför 2.891 åskådare i Kuopio. Matchens första halvlek var i ärlighetens namn inte mycket att skriva hem om. Det var två lag som kände varandra väl efter att ha mötts bara sex dagar tidigare, då vann IFK på Wiklöf Holding Arena med siffrorna 2-1. Första halvleken förblev alltså mållös.

I den andra halvleken var det ett hungrigt hemmalag som kom till spel och radade upp chanser men det var IFK Mariehamn som gjorde första målet i den femtioåttonde minuten då Aleksei Kangaskolkka mycket snyggt nickade in ett inlägg från Robbin Sellin otagbart för KuPS-målvakten Otso Virtanen. Det tog dock bara tio minuter innan Gbolahan Salami kvitterade ur vad som ser ut som en solklar offsideposition och efter det radade KuPS upp ytterligare ett par tre riktigt vassa chanser. I slutet av halvleken var det helt klart KuPS som kunde lägga i en överväxel och pressa tillbaka bortalaget. Trots det såg det ut som Grönvitt skulle kunna rida ut stormen men på övertid slog kvällens bäste spelare Ville Saxman till. Efter en hörna som nickades bort och flög en hög båge ut till straffområdet slog Saxman till på volley och bollen gick in till vänster om IFK-keepern Andreas Vaikla.

Ville Saxman fick tre stjärnor denna kväll, Aleksei Kangaskolkka två och Salami en. Här finns matchprotokollet att läsa.

Nästa match för IFK är på söndag då VPS kommer på besök.Avspark kl 18.30 på Wiklöf Holding Arena.

/Jörgen Pettersson