Kvartsfinal väntar mot FC Lahti

Detta är fotboll som allra bäst. Kvartsfinal i Finlands Cup och vinnaren tar allt och går vidare till semifinal och en hägrande europaplats. Allt äger rum i Eckeröhallen på söndag 31 mars kl 18.00 och FC Lahti står för motståndet.

Åtta lag kvarstår i årets upplaga av Finlands Cup och varje match är extremt betydelsefull. IFK Mariehamn går till match med gott självförtroende trots en snöplig förlust på övertid i träningsmatchen mot allsvenska Örebro senaste helg.

– En bra match från vår sida, Örebro hade kanske lite mer boll än vad vi hade men vi skapade flera riktigt farliga målchanser och var nog förtjänta av minst oavgjort, är tränaren Peter Lundbergs analys.

IFK tog sig till kvartsfinalen i cupen genom en stark bortaseger med 2-0 mot TPV och mål av Riku Sjöroos och Aristote ”Totti” Mboma. FC Lahti övertygade kanske ännu mer genom att slå FC Kiisto med hela 5-0 efter hattrick av Jasin-Amin Assehnoun och ett mål vardera av Tomi Kult och Teemu Jäntti.

IFK mötte även FC Lahti i cupens gruppspel och vann då med 1-0 efter mål av Robin Sid i en match med klart överläge för Grönvitt.  Lahti har gjort en stark försäsong med många fysiskt starka spelare i laget.

– Det blir inte en bara hård match, Lahti har också bra variation i sitt spel och kan anfalla snabbt med finess, säger Peter Lundberg.

Kvartsfinalen är en match som inte får sluta oavgjort. Har inget av lagen vunnit efter nittio minuter blir det förlängning och till sist straffar. Det är är också en mycket värdefull match. Det lag som vinner cupen får 50.000 euro och en kvalplats till Europe League som är värd mycket mer i finansiellt hänseende.

Den grönvita truppen är i god form med undantag av Daniel Sjölund vars skada ännu inte läkt.

/Jörgen Pettersson