Läge att överraska igen!

I morgon lördag är det dags för bortamatch mot FC Honka i Esbo. Självförtroendet i IFK borde vara på topp efter vinsten i den senaste matchen mot HJK på Wiklöf Holding Arena.

Huvudtränaren Daniel Norrmén säger i IFK TV att man tränat på bra under veckan och att han ser fram emot matchen i morgon.

Vi har tränat på bra, även om vi har en del spelare på skadelistan. Vi har i ett ganska tidigt skede kunnat jobba med laget rent taktiskt inför matchen, det blir ju en ny backlinje med det antal skador och avstängningar som vi har. 

Han beskriver vidare hur skadeläget ser ut::

Vi har ju Timi (Lahti) borta, skadad, Sumusalo skadad och sen har vi Coubronne och Nissinen avstängda. Sid är också ett frågetecken då han fick en skada i vekcan. Alvaro (N’Gamba) är tillbaka vilket såklart är positivt. 

Trots att man möter ett formstarkt Honka som har tre raka segrar bakom sig  ser Daniel fram emot matchen i morgon.

- Känslan är den att vi är beredda att ta oss an den utmaning det innebär att möta Honka, fortsätter Norrmén till IFK TV. Vi behöver klara deras höga press och sedan hitta ytor där vi kan komma med kvalitet, fortsätter Ahna.

FC Honka har släppt in nästmest mål i ligan, endast åtta insläppta på elva matcher. Man har sju segrar på dessa elva matcher. 

Det är självklart ingen lätt match men känslan man har är ändå att det är ett bra läge att igen slå lite ur underläge. Visar laget upp samma fina inställning som senast så kommer Honka att få det svettigt.  

Matchen kan ses på storbild i Restaurang Grönvitt på Wiklöf Holding Serveringen öppnar kl. 14.00. Matchen går även att ses på Ruutu+.

FC Honka - IFK Mariehamn lördag 2.7 kl. 15.00

Robert Söderdahl