Lagkaptenen förlänger

Pressinformation från IFK Mariehamn – Hela Ålands fotbosslag

Hela Ålands lag, IFK Mariehamn, har kontinuitet som ledord inför nästa års Veikkausliigasäsong och därför strävar klubbledningen efter att förlänga spelarkontrakten med en stor del av spelarna i årets trupp. När det gäller försvarsspelarna så har vi tidigare informerat om att kontinuiteten i truppen ser lovande ut i och med att spelare som Jiri Nissinen, Patrik Raitanen, Mikko Sumusalo och Jean-Christophe Coubronne förlängt sina spelarkontrakt också över nästa års säsong.

Nu står det också klart att lagkaptenen och mittbacksklippan Timi Lahti fortsätter i Grönvitt 2023. Lahti och klubben har kommit överens om ett nytt ettårskontrakt. Timi Lahti kom till IFK Mariehamn från FC Lahti inför årets säsong, han är rutin och erfarenhet personifierad med sina totalt 261 ligamatcher under bältet. Under årets ligasäsong spelade Lahti 20 matcher i Grönvitt och var lagets kapten. Endast skador höll honom utanför laget under hans debutsäsong i klubben.

-Jag är mycket glad att kunna berätta att jag stannar ett andra år i Mariehamn. Efter säsongen tog slut behövde jag lite tid att fundera över framtiden, men ganska snart kände jag att känslan att återvända till IFK blev starkare och starkare. Det kändes som något ännu var ogjort då vi var så nära en topp 6 placering.

Det var också många supportrar som kom till mig och sade att de vill se mig i Grönvitt också nästa år, det kändes mycket bra och fanns förstås också i mina tankar när jag tog beslutet att komma tillbaks till Mariehamn. Om man ser på det sportsliga och jämför situationen nu med hur det var när jag skrev på för ett år sedan så har vi fler spelaravtal klara redan nu vilket ger en bra grund att bygga vidare på till nästa säsong. Jag tror det kommer att vara till stor nytta för oss och målet är ju förstås att vi ska bli bättre nästa år! Det behövs kanske ännu ett par nya spelare till de viktigaste positioner i laget. Vi ses på Wiklöf Holding Arena nästa år!, hälsar Timi.

-Att förlänga kontraktet med lagkaptenen har varit prioriterat och jag är glad att vi har Timi med oss också nästa säsong. Han är erfaren, rutinerad och en riktig klippa både på och utanför planen. Han är också ett bra stöd för de yngre spelarna i truppen och håller ihop försvaret på ett bra sätt. Nu har vi en riktigt bra kontinuitet på försvarssidan i och med att fem av våra tongivande försvarsspelare redan förlängt sina kontrakt över nästa säsong, kommenterar klubbdirektör Peter Mattsson.